CiddiGazete- İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları, 21-26 Mart Orman Haftası etkinlikleri kapsamında, Belgrad Ormanı Bentler Tabiat Parkı’nda, 200’ün üzerinde gencin katılımıyla bir yürüyüş düzenledi.

İYİ Parti Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanı Hamza Yurtsever, Belgrad Ormanı Bentler Tabiat Parkı’nda yer alan Valide Sultan Bendi, Sultan II. Mahmut Bendi ve Topuzlu Bend rotasında gerçeleştirilen yürüyüş ve Orman Haftası hakkında şunları söyledi:

“Orman Haftası ülkemiz doğasının geleceği açısından büyük önem taşıyor. Özellikle çocukların ağaç ve doğa sevgisi kazanması için yıllardır kutlanıyor. Ağaçlandırma çalışmalarının arttığı, fidan dikimlerinin hız kazandığı bir hafta olarak Orman Haftası’nı İYİ Parti İstanbul İl Gençlik Kolları olarak doğada selamladık. 

İstanbul’un tüm ilçelerinden yönetici ve gönüllü genç arkadaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu sportif yürüyüşü 200 İYİ gencin katılımıyla tamamladık. Belirlediğimiz parkur dahilinde yürüdüğümüz bu etkinlikte sportif bir faaliyet ve Orman Haftası’nı kutlama amacımızın dışında tarihi su bentlerimizi yakından görme imkanı bulduk.

Her yıl orman yangınları ve çeşitli sebeplerle yok olan doğamızın bu sene Orman Haftası’nda daha çok canlanmasını ümit ediyor ve diliyoruz.

Geleceğimiz için sahip çıkmamız gereken en önemli değerlerden biri olan doğa ve yeşil için verimli, milyonlarca fidanın dikildiği bir Orman Haftası diliyorum.”