CiddiGazete- İyi Parti Antalya İl Başkanlığı'nın bugün yapılan kongresinde il başkanlığına Vahdet Afşin Karacan seçildi.

Mehmet Başaran'ın hakkındaki iddialar nedeniyle geçen ay istifa ettiği ve aday olmadığı kongrede Vahdet Afşin Karacan, daha önceki il başkanlarından Ahmet Aydın ile yarıştı.

ant1

Yapılan seçimde Vahdet Afşin Karacan 330 oy ile seçimi kazanırken, önceki dönem il başkanlarından Ahmet Aydın 226 oy aldı. İyi Parti Muratpaşa eski ilçe başkanı Semih Tayfur ise 67 oyda kaldı.

YANLIŞ İLİN LİSTESİ VERİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ

İl başkan adaylarının açıklamalarının ardından kongreye kısa süre ara verildi. İl Sekreteri Hüseyin Özdamar'ın adaylar Ahmet Aydın ve Semih Tayfur'a Burdur'un delege listesini verdiği, diğer aday Kayacan'a ise Antalya'nın delege listesini verdiği iddia edildi. Bu nedenle Aydın'ın ve Tayfur'un listesi eksik çıktığı için yeni yedek delegeler belirlendi. Bu sırada kongre alanında gerginlik yaşandı.

Kongrede oy verme işlemi uzun süre başlamadığı için içeriye alınmayan delegeler duruma tepki gösterdi. Seçim sandıklarının ayarlanmasının ardından üyeler içeriye alınarak oy kullandı.