CiddiGazete- İyi Parti’nin son kurultayının ardından hız kazanan istifalara bir yenisi daha eklendi. İyi Parti Şanlıurfa İl Kurucu Üyesi Halil İnci, istifa ettiğini duyurdu.

Halil İnci, istifa metninde şu ifadeleri kullandı:

1 Kasım 2015 seçimleri öncesi yaşanan süreç ve geri plana atılan Türk milliyetçiliği kavramının tekrar hak ettiği yere gelmesi adına Sayın Meral Akşener ile yola çıktık.

Baba ocağı diye adlandırdığımız MHP’den ayrıldık ve bunun tek nedeni hür ve müstakil olabilmekti.

İnandığımız doğruların ışığında partimizi 2017 Ekim ayında kurduk. Emeği olan dostlarımızın, bazı nedenlerle partiden uzaklaştığı ve/veya uzaklaştırıldıklarını gördük, üzüldük. Bayram sofraları kuracaktık ama Selahattin Demirtaş’a kahvaltı sofraları kurmaya hazır olduğumuzu gördük. Parlamenter sisteme dönüş için mücadele verecektik ama yeni anayasa hazırlıklarına girdiğimizi anladık. En son yaşanan Ümit Özdağ olayında da sürecin çok kötü yönetildiğini izledik ve bu hareketin önemli bir ismi olan Türk milliyetçisi Ümit Hoca’ya yapılan muamele, bardağı taşıran son damla oldu.

Bu açıklamamın ışığında; İyi Parti üyeliğinden ve görevleriminden istifa ettiğimi siz gönüldaşlarımla paylaşmak isterim.

İyi Parti Şanlıurfa İl Kurucu Üyesi Halil İnci