CiddiGazete- 27 Nisan'da olağanüstü seçimli kurultaya gidecek olan İyi Parti'de satranç oyunu başladı.

Meral Akşener'in adayı Müsavat Dervişoğlu'nun elini güçlendirmek için, en büyük rakibi Koray Aydın'a karşı bu hafta önemli bir hamle yapılacak.

Dem'li başkan partisinden istifa etti Dem'li başkan partisinden istifa etti

Daha önce Meral Akşener'in talebiyle Merkez Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilen ancak durumları Yargıtay'a bildirilmeyen çok sayıda kurucular kurulu üyesi için harekete geçildi.

Kurucular kurulu üyelikleri istifa ve ölüm haricinde devam eden İyi Partili isimler, MDK kararıyla ihraç edilmiş olsalar bile durumları Yargıtay'a bildirilip üyelikleri resmi olarak düşürülmediği için olağanüstü kurultayda hem oy kullanabilecekler, hem de genel başkanlık dahil, GİK ve MDK'ya aday olabilecekler.

MDK kararına karşı yargıya başvurmalarına rağmen, bu zamana kadar ihraç kararları Yargıtay'a bildirilip üyelikleri düşürülmeyen bu isimlerin önü kapatılacak.

Kurucular kurulu üyeleri partiden ihraç edilip, ihraç kararı Yargıtay'a bildirilip parti üyelikleri sonlandırılırsa bu isimler doğal delege oldukları için kurultayda sadece oy kullanabilecekler ancak partinin her hangi bir organına aday olamayacaklar.

İhraç kararı verilmiş ancak durumları Yargıtay'a bildirilmediği için İyi Parti üyelikleri devam eden isimler arasında Ümit Dikbayır (Sakarya), Musa Ertugan (Antalya), Ethem Baykal (İstanbul), Sevinç Gümüş (İstanbul), Tamer Kayaalp (Ankara) ve genel başkanlığa adaylığını duyuran Günay Kodaz'ın (Ankara) da olduğu öğrenildi.

Koray Aydın'ı destekleyen isimlerin partinin her hangi bir organına aday olabilmelerinin önünü kesmek için MDK'nın ihraç kararları bu hafta Yargıtay'a bildirilip İyi Parti üyelikleri resmen sonlandırılacak.