CiddiGazete- İyi Parti'de Genel İdare Kurulu kararı ve Meral Akşener'in "81 il" vurgusuna rağmen başka bir partinin adayını destekleyenlerin partiden ihraç edileceği öğrenildi.

İyi Parti Genel Merkezi'nden bir hukukçu, "Genel İdare Kurulu, yapılan oylamayla bir karar aldı. Bu, karar defterine işlendi. Meral Akşener de konuyu gerek canlı yayında, gerekse TBMM'deki grup toplantısında net ifadelerle dile getirdi. İyi Parti, 81 il ve tüm ilçelerde kendi adaylarıyla seçime girecek. Parti üyelerinin ve milletvekillerinin Meral Akşener'in açıklamalarının aksine bir tavır ortaya koymaları ihraç nedenidir.

Merkez Disiplin Kurulu'nun her hangi bir parti üyesinin bile şikayet dilekçesini değerlendirmeye alma sorumluluğu var. Eğer farklı bir partinin adayını destekleyen olursa ihraç işlemi başlatılmak zorunda" dedi.

Zafer Partisi'nden ittifak açıklaması Zafer Partisi'nden ittifak açıklaması

ÖNCE İSTİFASI İSTENECEK

İyi Parti genel merkezinde ulaştığımız bir genel başkan yardımcısı da konunun parti kulislerinde sıklıkla gündeme gelmeye başladığını, farklı yapılarla ilişki içindeki milletvekillerinden önce istifalarının isteneceğini, direnen olursa da partiden ihraç edileceğini söyledi.