CiddiGazete- Sinan Aygün'ün Mansur Yavaş'a karşı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkartılacağı iddiasıyla ilgili İyi Parti'den açıklama yapıldı.

Mesut Özarslan mal varlığını açıklayamadı Mesut Özarslan mal varlığını açıklayamadı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Sinan Aygün'ün kaçak olduğu için mahkemenin yıkım kararı aldığı TOGO Kuleleri'ndeki ofisine gitmesi, Ankara siyasetini hareketlendirdi.

AKP'LİLERLE BULUŞTU

İyi Parti'den Meral Akşener'in AKP'li Cemil Çiçek, Abdülkadir Aksu ve Sinan Aygün'le, TOGO Kuleleri'nde bir araya geldiği buluşmaya yönelik "Söz konusu buluşma gizli bir buluşma olmadığı gibi gizli bir gündemi de yoktur" açıklaması yapıldı. Murat İde'nin haber merkezlerine gönderdiği bilgi notunda, görüşmede Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığının konuşulmadığı iddia edildi.

Akşener, dün Ankara'da TBMM eski başkanı AKP'li Cemil Çiçek, İçişleri eski bakanı AKP'li Abdülkadir Aksu ve Mansur Yavaş'la mahkemelik olan Sinan Aygün'le akşam yemeğinde bir araya gelmişti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yönetiminin yıkım kararı çıkarttığı Sinan Aygün'e ait TOGO Kuleleri'nde gerçekleştirilen görüşmeye İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural da katılmıştı.

Buluşmanın ortaya çıkmasının ardından Akşener'in basın danışmanı Murat İde, haber merkezlerine şu bilgi notunu iletti:

"Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in, dün Ankara'da katıldığı bir sohbet toplantısı, bazı yayın organlarında spekülatif bir şekilde gündeme getirilmiştir. Sayın Genel Başkanımızın rahatsızlığı döneminde, Sayın Çiçek ve Sayın Aksu, telefonla arayarak, geçmiş olsun dileklerini iletmiş, o görüşmede bir araya gelme temennisi de dile getirilmiştir. Sayın Cemil Çiçek, Sayın Abdülkadir Aksu, Sayın Oktay Vural'ın katılımıyla, Sayın Sinan Aygün'ün ev sahipliğinde davet üzerine gerçekleşen sohbette, iddia edildiği gibi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylık konusu asla gündeme gelmemiştir. Söz konusu buluşma gizli bir buluşma olmadığı gibi, gizli bir gündemi de yoktur."