CiddiGazete- İyi Parti'nin Sivas belediye başkan adayı Mehmet Ceylan, adaylıktan çekildiğini duyurdu. Ceylan, İyi Parti Sivas İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, bir süre önce kalp krizi geçirdiğini söyleyerek seçim yarışından çekilme nedeninin sağlık sorunları olduğunu söyledi.

"HAYALLERİM VARDI, ÇEKİLMEK ZORUNDA KALDIM"

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mehmet Ceylan, "Sivas'ı büyükşehir, sanayi şehri ve modern bir bilim şehri yapmak gibi hayallerim vardı ama geçirmiş olduğum kalp krizi nedeniyle genel başkanımız Meral Akşener'in de iznini alarak bu kutsal görevimden çekilmek zorunda kaldım. Bütün Sivaslı hemşerilerime ve dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, haklarını helal etsinler" ifadelerini kullandı.

KARAMOLLAOĞLU'NA "SOYSUZ" DEMİŞTİ

Öte yandan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partisinin Sivas il ve ilçe belediye başkanlarını tanıttığı toplantıda söz alan Ceylan, Sivas eski belediye başkanı olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu için "soysuz" ifadesini kullanmıştı.

Mustafa Bıyık'tan istifa açıklaması Mustafa Bıyık'tan istifa açıklaması

Ceylan, "AK Parti düzeni diye o Milli Görüş zihniyeti, 1989 yılında burada belediye başkanlığını kazandılar. Sayın genel başkanım; Temel Karamollaoğlu diye bir şahıs var, o burada daha ikinci veya üçüncü ayı, 'Cumhuriyet burada kuruldu burada yıkılacak' dedi. Bu soysuzluk değil de nedir? Bana diyorlar ki bu kadar sert konuşma. Nasıl konuşmayayım? Vallahi, billahi ipe de gitsem konuşacağım sayın genel başkanım. Başınıza bela açmam inşallah" demişti.

MEHMET CEYLAN KİMDİR?

1957 doğumlu Mehmet Ceylan, 2 Mayıs 1999'da MHP'den Sivas Milletvekili seçildi.

15 Mayıs 2002'de Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa eden Ceylan'a 27 Mayıs 2002'de Muhsin Yazıcıoğlu Büyük Birlik Partisi rozeti taktı.

Daha sonra Ümit Özdağ'ın kurduğu Zafer Partisi'ne katılan Mehmet Ceylan, genel başkan yardımcısı oldu.

11 Nisan 2022'de Zafer Partisi'nden istifa eden Mehmet Ceylan, 6 Aralık 2023'te İyi Parti'nin Sivas belediye başkan adayı oldu.