TBMM eski başkanı İsmail Kahraman, görevi resmen sona ermesine rağmen hala Meclis başkanı gibi davranmaya devam ediyor. Eskortları kullanan, gelenleri karşılayıp uğurlayan, başkana tanınan ayrıcalıklardan faydalanmayı sürdüren İsmail Kahraman'a İYİ Partili Geçici TBMM Başkanı Durmuş Yılmaz da sessiz kalıyor. Anayasa ve iç tüzük gereği Durmuş Yılmaz'ın seçilmiş başkanlardan farkı bulunmuyor.

Yılmaz'ın önünde yürüyen, işleyişe müdahil olan İsmail Kahraman, bugünkü Meclis başkanlığı seçimlerini de yakından takip etti. Yapılan seçimlerin ilk turunda hiçbir aday 400 oy alamadığı için seçim ikinci tura kaldı. Oylamada adayların aldıkları oylar şöyle:

Binali Yıldırım: 331

Erdoğan Toprak: 134

Meral Danış Beştaş:65

Hayrettin Nuhoğlu: 43

Cihangir İslam: 3

İKİNCİ TUR SONUÇLARI:

Binali Yıldırım: 336

Erdoğan Toprak: 131

Meral Danış Beştaş:65

Hayrettin Nuhoğlu: 42

Cihangir İslam: 4

İLK İKİ TURDA 400 OY ALMAK GEREKİYOR

Meclis Genel Kurulu, başkanlık seçimi için bugün saat 14.00’te toplandı. Anayasa’ya göre gizli yapılan oylamada seçilmek için ilk iki turda 400, üçüncü turda 301 oy almak gerekiyor.

Meclis Başkanı seçiminde adaylar şunlar:

AK Parti adayı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, CHP adayı İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, HDP adayı Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş , İYİ Parti adayı İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu ve Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam.