CiddiGazete- İyi Parti'de genel seçimler değerlendirilirken patlayan "akçe" kavgasına yerel seçimlerdeki stratejinin gerginliği de eklendi.

Mustafa Bıyık'tan istifa açıklaması Mustafa Bıyık'tan istifa açıklaması

Daha önce yapılan GİK toplantısında CHP'nin Hedep ile yaşadığı yakınlık da göz önünde bulundurularak müstakil girilmesi yönünde karar alındı.

İstanbul ve Ankara yerelinde belediyelere yakın isimlerin aksi yönde görüş bildirmeleri üzerine Genel Başkan Meral Akşener kararından dönüş yönünde sinyal verdi ve 4 Aralık Pazartesi günü yapılacak GİK toplantısını işaret etti.

KORAY AYDIN DEVREDE

En büyük karışıklığın yaşandığı Ankara'da Koray Aydın işbirliği yönünde çalışmalarına devam ederken, partinin Meral Akşener'den sonraki en etkili ismi Buğra Kavuncu aday çıkarılması yönünde tavır koydu.

CiddiGazete'nin genel merkez kaynaklarından edindiği bilgiye göre Kavuncu yakın çevresiyle yaptığı değerlendirmede, "Daha önce GİK'te alınmış karar var. 81 ilde aday çıkarılacak. Eğer bunda bir değişiklik olursa istifa ederim" dedi.

İstanbul'da ise daha durağan bir tablo ortaya çıktı. Atamayla gelen teşkilatlar, görüş bildirmenin ötesinde verilecek talimata göre hareket edecek.