CiddiGazete- 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde 45 binden fazla insan hayatını kaybetti.

Sonrasında yaşanan yardım skandallarının da ardı arkası kesilmedi.

Can kayıplarına, yardım skandalları da eklenmesine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "helallik" istemesine rağmen, Türkiye'de tek bir istifa olmadı.

YUNANİSTAN'DA BUGÜN NE OLDU?

Yunanistan'nın Larisa kentinin kuzeyindeki Tempi bölgesinde yolcu treni ile yük treni çarpıştı.

Yolcu treninin bazı vagonlarının raydan çıktığı kazada 36 kişi öldü, 85 kişi yaralandı.

Kazanın ardından üç gün ulusal yas ilan edildi. Ülkede tüm bayraklar yarıya inerken, Avrupa Birliği de bayrakları yarıya indirme kararı aldı.

ALTYAPI VE ULAŞTIRMA BAKANI İSTİFA ETTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Kostas Karamanlis, yaşanan kazanın ardından istifa etti. Açıklama yapan Karamanlis, sorumluluğu aldığını söyledi. Karamanlis, "Haksız yere hayatını kaybeden insanların anısına asgari bir saygı göstergesi olarak bunu yapmayı görev sayıyorum" dedi.

BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Bugün ülke olarak yaşadıklarımız çok zor. Tarifi mümkün olmayan bir trajediden bahsediyoruz. Düşüncelerimiz her şeyden önce kurbanların yakınlarıyla. Kendilerine başsağlığı diliyorum. Şimdi bize düşen görev yaralıları tedavi etmek ve yanlarında olmaktır. Bundan sonra garanti edebileceğim bir şey var: Bu trajedinin nedenlerini bulacağız ve bir daha asla olmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

TÜRKİYE’DEN TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'daki tren kazasında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Elim kazada yaşamlarını yitirenlerin yakınlarına, Yunan halkı ve hükümetine başsağlığı dileklerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da mevkidaşı Nikos Dendias ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti. Öte yandan, kazayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.