CiddiGazete- Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından paylaştığı yeni videoyla "en görkemli projesini" açıkladı. Tarihi İpek Yolu'nu canlandıracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi Çin'e bağlayacağız. Hızlı, yeni bir ticaret ve taşıma koridoru yani otoban açacağız" dedi.

Saat 23.00'e randevu veren Kılıçdaroğlu, "En stratejik, en görkemli projemiz" diyerek bahsettiği projeyi videoyla anlattı. Türkiye'den Çin'e yeni bir ticaret ve taşıma koridoru açılacağını aktaran Kılıçdaroğlu, projesini şöyle detaylandırdı:

"Türkiye'nin Türk dünyasıyla geç başlayan ama sağlıklı zemine oturan ilişkilerini arşa çıkaracak projedir bu. Tarihi İpek Yolu'nu canlandıracağız. Yani Türkiye’yi Çin’e bağlayacağız. Hızlı, yeni bir ticaret ve taşıma koridoru yani otoban açacağız. Bu koridor boyunca yüksek kapasiteli karayolu ile çift hat demiryolu altyapısı oluşturacağuz. Tarihi ipek yolu otobanı ve demiryolu yaklaşık 5 bin 500 km uzunluğunda olacak.

"BATI DA ÇİN DE KAYGILANSIN"

Türkiye'den Gürbulak ve Kapıköy'den çıkarak İranda Tebriz ve Tahran'ı, Türkmenistan'da Aşkabat'ı, Özbekistan'da Taşkent'i, Kazakistan'da da Almatı'yı geçerek Çin'e varacaksınız. Bugün uluslararası ticaretin yaklaşık yüzde 90'ı deniz ile yapılıyor. Bu proje denize kıyısı olmayan ülkeleri Türk limanları ile buluşturacak. Bu Batı'yı kaygılandıracaktır, varsın kaygılansınlar. Çin'e de sözüm olacak. Bu proje Çin adına büyük fırsat teşkil edeceği için Türkistan'a uyguladıkları zulmü durdurmaları ön şartlarımızdan biri olacak."