CiddiGazete- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerde yıkılan, aralarında KKTC’li sporcu öğrencilerin de bulunduğu 65 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman’daki İsias Otel’in enkaz alanında incelemelerde bulundu.

KKTC Başbakanı Üstel’e; Başbakan Yardımcısı Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ana Muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı (CTP) Tufan Erhürman, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, milletvekilleri Talip Atalay, Hüseyin Çavuş, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fadıl Aksun ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu eşlik etti.

Başbakan Ünal Üstel ve beraberindeki heyet, İsias Otel’in enkaz alanındaki incelemelerin ardından Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren'den hukuki süreç hakkında bilgi aldı.

İsias Otel’in enkazında kurtarma çalışmalarına katılan KKTC devlet yetkilileri de yürütülen çalışmalarla ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na ifade verdi.