CiddiGazete - Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine bu geceden itibaren geçerli olmak üzere yapılan zam geri alındı. Zammın ertelendiğini Karayolları Genel Müdürlüğü değil, İletişim Başkanlığı duyurdu.

8,50 TL olan 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri geçiş ücreti, tek yön otomobil için yüzde 76,5 zamla 15 TL'ye yükseltilmişti. Kamuoyunun tepkisini çeken zamda hükümetten geri adım geldi.

THY'de huzur hakları da uçuşa geçti THY'de huzur hakları da uçuşa geçti

ERDOĞAN OCAK AYINDA "BU YIL ZAM YOK" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 9 Ocak'ta yaptığı açıklamada, "Milletten aldığımızı yine milletin emrine sunma ilkesiyle 2023'te otoyol ve köprü ücretlerini artırmama kararını sizlerle paylaşıyoruz" demişti. Twitter hesabından da konuyla ilgili paylaşım yapan Erdoğan, "2023 yılı boyunca otoyol ve köprü ücretlerinin artırılmaması kararını aldık. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın bu sözlerini hatırlatan vatandaşların tepkileri sonrası zam kararı Ocak ayına ötelendi.

FAHRETTİN ALTUN'DAN AÇIKLAMA

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kamuoyunun bilgisine Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde 25 Ekim'den itibaren yapılan düzenleme, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Ocak 2024'e ertelenmiştir. 25 Ekim'de (bugün) alınan geçiş ücretlerindeki fark vatandaşlarımıza iade edilecektir" ifadelerine yer verdi.

​​​​​​