CiddiGazete- 27 Nisan'da yapılacak olağanüstü kurultayda yeni genel başkan seçecek olan İyi Parti'de ilginç bir gelişme yaşandı.

Siyasi yaşamına "genel başkan" etiketiyle veda etmeyi planlayan Ankara Milletvekili Koray Aydın'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'yle yakınlaşmasının yanısıra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle de dirsek temasında olduğu ortaya çıktı.

Yerel seçimlere "özü başına" sloganıyla giren ve hezimet yaşayan İyi Parti'nin CHP'li büyükşehir belediyeleriyle irtibatı kesildi.

Genel merkeze yakın bazı isimlerin belediye nimetlerinden uzaklaşmasına neden olan seçimlerin ardından İyi Parti'den istifalar da peş peşe geldi.

CHP'li belediyelerle irtibatlı olan İyi Partililer ya partiden, ya belediyeden istifa ederek ilkeli bir tavır ortaya koydu.

Hem İyi Parti'de genel başkan yardımcısı, hem de ilahiyatçı olmasına rağmen ABB'nin inşaat ve asfalt şirketi Portaş'ta mesai mecburiyeti olmayan yönetim kurulu üyeliğine devam eden en umarsız isim Ayşe Sucu oldu.

Bazı partililerin CHP'li belediyelerle iş yapmasının önünü açma vaadiyle adım atan Koray Aydın da ABB'nin desteğini aldıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne de kapı açtı.

Genel başkan seçiminde oy kullanacak İstanbul'daki İyi Partili üst kurul delegelerinin toplandığı WhatsApp grubuna seçimden önce tercihini Ekrem İmamoğlu'ndan yana yapan ve İyi Parti'den istifa eden İbrahim Özkan da dahil edildi.

Özkan 17N1İMAMOĞLU 'ÇIK' DEDİ

Koray Aydın'a destek veren İbrahim Özkan'ın İyi Parti üst kurul delegelerinin yer aldığı WhatsApp grubuna eklenmesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu kızdırdı. İmamoğlu, İbrahim Özkan'a "Oralarda görünme, gruptan ayrıl" talimatı verdi.

TRABZONLU DAYANIŞMASI

Bahçeli'den İyi Parti yorumu Bahçeli'den İyi Parti yorumu

İmamoğlu'nun talebi üzerine İyi Partililerin grubundan ayrılan İbrahim Özkan, Koray Aydın'a destek vermek için İyi Partili üst kurul delegeleriyle irtibatını kesmedi. Koray Aydın gibi İbrahim Özkan ve Ekrem İmamoğlu'nun da Trabzonlu olması dikkati çekti.