CİDDİGAZETE- Türk edebiyatında "Dede Korkut" ve "Beyaz Kartal" olarak anılan, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 88 yaşındaki şair Bahaettin Karakoç, son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Çok sayıda şiir kitabı ve ödülleri bulunan, 16 Ekim'de evinde rahatsızlanmasının ardından kaldırıldığı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümü'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayan şair Karakoç için, Ulu Cami'de tören düzenlendi.

Yakınları tarafından üniversitenin morgundan alınarak cenaze arabasına konulan Karakoç'un naaşı, daha sonra Ulu Cami'nin bahçesine getirildi. Karakoç'un yakınları ve sevenleri, tabuta sarılarak gözyaşı dökerken, yaşlı bir gazi de uzun süre tabutun başında bekledi.

Karakoç'un naaşı, İl Müftü Yardımcısı Süleyman Yavuz'un kıldırdığı cenaze namazının ardından Şeyhadil Mezarlığı'na defnedildi.

Cenazeye, Karakoç'un çocukları, 84 yaşındaki kardeşi Osman Naci Karakoç ve yakınlarının yanı sıra Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, siyasi partilerin il başkanları, edebiyat dünyasından isimler ve vatandaşlar katıldı.

Türk edebiyatında "Dede Korkut" ve "Beyaz Kartal" olarak anılan, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 88 yaşındaki şair Bahaettin Karakoç, son yolculuğuna uğurlandı. 
Şairin kardeşi 84 yaşındaki kardeşi Osman Naci Karakoç, ağabeyinin okumayı çok seven bir bir insan olduğunu ve kimsenin kalbini kırmamaya özen gösterdiğini söyledi.

Bahaettin Karakoç'un 84 yaşındaki kardeşi Osman Naci Karakoç...