CiddiGazete- CHP, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Lütfü Savaş'ı bugünkü aday toplantısında anons etmedi.

Partide yeni anket doğrultusunda değerlendirme sürüyor. Parti kaynakları, son anketin olumsuz geldiğini belirterek Savaş'ın yerine başka bir ismin gösterilmesinin sürpriz olmayacağını kaydediyor.

Seçimden sonra ilk buluşma Seçimden sonra ilk buluşma

LÜTFÜ SAVAŞ KRİZİNDE NELER OLMUŞTU?

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın ismi, parti tarafından ilk duyurulduğu günden beri tartışmalara konu oluyordu. Son olarak 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde Hataylılar tarafından yuhalanan Savaş adaylıktan vazgeçmemiş, parti ise yeni isim arayışlarına girmişti. Savaş, protestolar sonrası "Hatay üzerinden kirli bir oyun oynanıyor. Protestocuların kim olduğunu biliyoruz. Korkmayacağım, sinmeyeceğim" demişti.

REKLAM FİLMİNDE YOKTU

CHP'nin yerel seçimdeki birçok büyükşehir belediye başkan adayının yer aldığı reklam filminde Lütfü Savaş'ın yer almaması da dikkat çekmişti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de "Hatay'ı 10 günde bir ölçtürüyoruz. Aklımıza gelen her seçenek ölçtürülüyor. Hatay’da yapılan anketlerde başkanımıza alternatif görürsem onu Lütfü Savaş'a gösteririm ve adayı değiştiririm. Bir alternatif arayışı içindeyiz" demişti.

TİP DE 'ÇEKİL' DEMİŞTİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi için eski futbolcu Gökhan Zan'ı aday gösteren Türkiye İşçi Partisi de Lütfü Savaş'a çekilme çağrısı yapmıştı. Zan, adaylığının duyurulduğu toplantıda Savaş'a seslenmiş ve "Gelin, çekilin ve Hatay ittifakı etrafına birleşelim. Lütfen bu çağrımızı duyun. Hep birlikte bu kötü gidişe dur diyelim" demişti.