CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 103. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında şöyle dedi:

- Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve temsil heyetinin Ankara'ya gelerek "İlk Adım, Son Kale" olma vasfını kadim kentimize kazandırışının 103. yıl dönümünü kutluyorum.

- 27 Aralık 1919'da Ankara'ya gelişiyle İstiklal Savaşı'nın esasları ortaya konularak vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığı tüm dünyaya ilan edilmiştir.

- Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulmasının ardından da milli iradenin vücut bulduğu Ankara, daha sonraki süreçte ülkemizin başkenti ilan edilmiş ve vatanımızın kaderinin tayin edildiği önemli bir merkez hâline gelmiştir.

- 103 yıl önce Gazi Paşa'nın, temsil heyetinin ve hemşehrilerimizin ortaya koyduğu bu irade bizlere bırakılan bir mirastır. Tarihimizden aldığımız güçle birlik ve beraberlik içinde yaşayarak; ortak akıl, şeffaf ve katılımcı belediyecilik anlayışıyla çalışarak; altyapısıyla, yollarıyla, yeşil alanlarıyla, kültürel mirasımızı koruyarak Cumhuriyet'in başkentini ikinci yüzyıla taşımak en yegâne sorumluluğumuzdur.

- Türk milletinin Cumhuriyet değerleriyle buluşmasına öncülük eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal Savaşı'nın tüm kahramanlarını ve şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyor; dünya başkentleriyle yarışır, örnek bir başkent olma arzusuyla bu şerefli günün 103. yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum.