CiddiGazete- Sözcü TV spikeri, gazeteci ve arkeolog Mesut Yar, bu sabah yaptığı programda gazetecilik mesleğini bırakarak Datça Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu duyurdu.

Mesut Yar gazetecilikten siyasete geçişini şu sözlerle anlattı:

“Merhaba sevgili izleyen, her sabah size Türkiye'nin kendi doğrularını, milletin, halkın ne

Erdoğan - Özel görüşmesi sona erdi Erdoğan - Özel görüşmesi sona erdi

istediğini, neye talip olduğunu, ne tür bir hakikatin, ne tür bir birlikteliğin, nasıl bir kolektifin, nasıl bir hayatın, nasıl bir huzurun, nasıl bir genel olarak mutuluğun peşinde koştuğunu 39 yıl boyunca sizden dinledim. Dolayısıyla arkeolog olmamın da getirdiği bir şeyle Türkiye'nin en kuvvetli arşivlerinden bir tanesi bende. Türkiye'nin elem, tasa, üzüntü ama bunun yanında sevinç, mutluluk, umut ve gelecek arşivi diyebiliriz buna.

Hayatımda hiç bu kadar heyecanlı olmamıştım. Bundan önce ayrıldığım yerlerden görüşmek ve gülüşmek dileğiyle ayrılmıştım. Fakat şimdi farklı bir mesleki ayrımdayım. 39 yıllık meslek hayatımda bir karar vermem gerekiyordu.

Ayrılma nedenim belki çoğunuzu şaşırtacak ama 1990’ların sonlarında bir gazeteci olarak gittiğim, daha doğrusu bir arkeolog olarak gittiğim ve belgeselini yaptığım Datça isimli ilçemize ondan

10 sene kadar sonra Sevgili Can Yücel sayesinde tekrar gitmiştim. Can babanın vasiyeti Datça’da mutlu bir hayat geçirebilmek ve Datça’nın mutluluğu...

20 yılını neredeyse Datça'da geçirmiş bir kardeşiniz olarak memleketin en uç köşelerinden bir

tanesini mutlu etmeye, en azından o küçük mutluluğu bir sevda olarak gördüğüm memlekete yaymaya, biraz farklı sözler söylemeye, biraz güldürmeye, biraz mutlu ve mesut etmeye gidiyorum. Hakkınızı helal edin.”