CiddiGazete- MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, "2012 yılına kadar dövüşmüş olduğumuz AK Parti’yi şu anda desteklememizi iyi değerlendirmek gerekir. MHP, AK Parti’nin peşine gitmemiştir. AK Parti, doğru politikalara dönmüş, milli politikalarına dönmüştür" diye konuştu.

Trabzon’un yerel yayın organı 61saat’in imtiyaz sahibi Erhan Esaspehlivan’a konuşan Bekir Sıtkı Tarım, AKP ve CHP ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"MHP, AK PARTİ’NİN PEŞİNE GİTMEMİŞTİR"

Tarım, AKP hakkında şunları söyledi:

"2012 yılına kadar dövüşmüş olduğumuz AK Parti’yi şu anda desteklememizi iyi değerlendirmek gerekir. MHP, AK Parti’nin peşine gitmemiştir. AK Parti, doğru politikalara dönmüş, milli politikalarına dönmüştür. AK Parti, MHP’nin istediği ve bu ülke için zaruri olan politikalara tamamen katılmıştır, dönmüştür, uygulamaktadır. Onun için biz AK Parti’nin peşine gitmedik, AK Parti bizim olduğumuz yere geldi diyebiliriz."

"MHP ONLARIN DA YANINDA YER ALIR"

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, CHP ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ise şu görüşleri dile getirdi:

"Bugün baktığımızda CHP kıskaca alınmış, sıkıştırılmış bir partidir. Şehrimizin sokaklarında gördüğüm her CHP’li ile çok güzel anlaşacak durumum, pozisyonum vardır. Onların hiçbirinin benden daha az vatansever olmadığını biliyorum. İYİ Parti, Saadet Partili ve diğer partili arkadaşlarımız da aynıdır. Hiçbiri bizden daha az vatansever değildir ama partilerinin üst yönetimlerinde sıkıntılar var.

Bu üstlerdeki sıkıntıları yarın aştılar ve iktidar oldular, bugünkü söylemlerinin dışına çıktılar diyelim. Bugün AK Parti hangi milli politikaları uyguluyorsa, onları da uyguladıklarını düşünelim. MHP bugün nerede duruyorsa, o gün de aynı yerde durur. MHP o gün de onlar güzel yönetiyorsa onların da yanında yer alır.

Açık konuşmak gerekirse ben Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir hain olacağını düşünmüyorum. CHP, bu ülkeye ihanet edemez ama CHP’ye ihanet edenler var. CHP’ye ihanet ederlerken hatırlanacağı üzere CHP’nin lider değişikliği oldu. O süreci çok iyi takip ettiğimiz zaman Kemal Kılıçdaroğlu’nun o koltuğa nasıl oturtulduğu ortada. Onu mecbur bırakan bir güç var. O gücün adını koymak istemiyorum. O güce Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir biat borcu var. ‘Bu ülkeyi sen seçime götür. Bu ülkenin Tayyip Erdoğan’dan kurtulması lazım. Bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden kurtulması lazım’ diyorlar Kılıçdaroğlu’na. Kendileri cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin sona ermeyeceğini bildikleri halde, gelseler bile o sistemden vazgeçmeyeceklerine inandığım halde böyle mücadeleye girdiler."

BAKAN SOYLU'YA DESTEK

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in hedefindeki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya destek verdi.

Tarım, "PKK’nın üzerine tamamen gidilmiştir. Soylu bakanımız işini çok güzel yapmaktadır. Başına gelenlerin de sebepleri zaten o meselelerdir. İşini doğru yapmasındandır. PKK’nın başındaki insanları, 3 günde bir 4 günde bir kırmızı bültenle aranan teröristleri yok edersen dünyanın üzerine geleceği belli. Biz bunları biliyoruz" ifadelerini kullandı.