CiddiGazete- Kremlin, Azerbaycanlı iş insanı Araz Agalarov'a ait Rusya'nın en büyük gösteri merkezi Crocus City'e dün akşam yapılan baskında ölü sayının 93'e yükseldiğini duyurdu.

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Crocus City'de insani trajedinin yanı sıra, Azerbaycan'ın ünlü sanatçısı Müslüm Magomayev'e ait müze de yanarak kül oldu.

Moskova'yı alarma geçiren baskının ardından olayı gerçekleştiren terörist grup, Rusya'yı hızlı bir şekilde terk etmeye çalıştı.

Moskova'ya 349 kilometre uzaklıkta yer alan Bryansk bölgesindeki polis kovalamacasında iki kişinin beyaz bir aracın içinde yakalandığı kaydedildi. Araçtaki diğer şüphelilerin ise ormanlık alana kaçtığı belirtildi. Yakalananların Crocus City baskınını gerçekleştiren terörist grup olduğu açıklandı.

"UKRAYNA'YA KAÇIYORLARDI"

Öte yandan Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov'un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e "Moskova'daki terör saldırısına doğrudan karışan 4 terörist dahil 11 kişinin yakalandığını" rapor ettiğini bildirildi.

FSB, teröristlerin Ukrayna sınırına kaçarken yakalandığını ve Ukrayna tarafıyla irtibat halinde olduğunu öne sürdü.

Baza isimli Telegram kanalı ise IŞİD'in üstlendiği terör saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen şahısların fotoğraflarını paylaştı.

Tacikistan vatandaşı olduğu belirtilen isimler, Nasridinov Makhmadrasul (37), Ismonov Rivozhidin (51), Safolzoda Shokhinjonn (21) ve Nazarov Rustam (29) olarak açıklandı.

TÜRKİYE'DEN GELDİĞİNİ SÖYLEDİ

Canlı yakalanan saldırganlardan birinin ifadesine ulaşıldı.

Dubai sular altında kaldı Dubai sular altında kaldı

Düzenlenen saldırıdan önce anlaştığı rakamın yarısını da aldığını itiraf eden saldırganın ilk sorgusu video kaydına alındı. Yakalanan saldırgan, ele geçirildikten sonra yapılan sorguda 4 Mart tarihinde Türkiye'den Rusya'ya geldiğini söyledi.

Kendileriyle Telegram üzerinden temasa geçildiğini ve anonim kişilerin kendilerine silah sağladığını söyledi. Saldırgan, terör saldırısı için kendilerine yarım milyon Rus Rublesi ödül söz verildiğini ifade etti.