CiddiGazete- Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Crocus Belediye Binası'ndaki konser salonuna silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırının kamuflaj giyen üç kişi tarafından otomatik silahlarla gerçekleştirildiği bildirildi.

Moskova 1Ölü ve yaralıların olduğu saldırıda insanların bölgeden tahliye edilmeye çalışıldığı aktarıldı.

Saldırının ardından binada patlama yaşandı ve çatışma çıktı.

Sosyal medya platformunda paylaşılan görüntülerde büyük bir kalabalığın salondan kaçmaya çalıştığı ve ardından silah seslerinin duyulduğu görüldü.

Moskova 3İNSANLAR MAHSUR KALDI

Rus basını, yangının binanın büyük bir kısmını kapladığını, içeride ve binanın çatısında hala insanların mahsur kaldığını bildirdi. Olay yerine 50'den fazla ambulans gönderildi.

"BÜYÜK BİR TRAJEDİ YAŞANIYOR"

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, yaptığı ilk açıklamada "büyük bir trajedi yaşandığını" kaydetti. Saldırıda ölenler olduğunu doğrulayan Sobyanin, taziye dileklerini bildirdi.

62 KİŞİ ÖLDÜ

Rus Federal Güvenlik Servisi’nin verdiği bilgiye göre, saldırı sonucunda 62 kişi hayatını kaybetti, 115'ten fazla kişi de yaralandı.

OLAY SONRASI PATLAMA

Saldırganların silahlı saldırı sonrası binayı havaya uçurduğu iddia edildi. Çekilen görüntülerde, saldırının gerçekleştiği konser salonunda büyük bir yangın çıktığı görüldü.

İKİNCİ PATLAMA

İnterfax haber ajansına göre konser salonu yakınlarında ikinci bir patlama meydana geldi.

Patlama sonrası Moskova'daki havalimanlarında güvenlik önlemlerinin sıkılaştırıldığı söylendi.

Moskova'da hafta sonu yapılacak tüm toplu etkinlikler iptal edildi.

IŞİD ÜSTLENDİ

Saldırı, terör örgütü IŞİD tarafından üstlenildi. Reuters, IŞİD'in saldırıyı Telegram üzerinden yaptığı bir açıklama ile üstlendiğini duyurdu.

ABD'DEN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan Moskova'daki saldırıyla ilgili olarak "görüntülerin korkunç" olduğuna dair bir açıklama yapıldı ve Moskova'daki ABD'lilerin bulundukları yerlerde kalmaları istendi.

Rusya'da çarpıcı yerel seçim analizi Rusya'da çarpıcı yerel seçim analizi

WASHINGTON UYARMIŞTI

ABD'nin Moskova Büyükelçiliği, 8 Mart'ta Rusya'nın başkentinde aşırılıkçıların büyük bir saldırı planı yaptığını belirterek vatandaşlarını uyarmıştı.

"Elçiliğimiz aşırılık yanlısı grupların Moskova'da konser gibi büyük etkinliklere saldırı planlarıyla ilgili raporları takip ediyor. ABD vatandaşlarının gelecek 48 saat içinde kalabalık etkinliklerden uzak durmaları tavsiye edilir" denilen açıklamada, saldırı planıyla ilgili detay verilmemişti.