CiddiGazete- CHP'nin yeniden aday gösterip göstermeme konusunda kararsız kaldığı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş olayında düğüm bugün de çözülmedi.

Hatay'la ilgili CHP'nin yakın tarihte 6 anket yaptırdığı belirlendi. Bazı anketlerde Lütfü Savaş'ın önde çıkması nedeniyle aday değişikliği konusunda parti yönetimi kararsız kaldı.

TELEFONLA ARANDI

Kesin sonuçlar 6 Mayıs'ta Kesin sonuçlar 6 Mayıs'ta

CHP'nin yerel yönetimlerden sorumu genel başkan yardımcısı Gökan Zeybek, aday tanıtım toplantısından önce Ankara'da bulunan ve tanıtımın yapılacağı spor salonuna gitmek için hazırlık yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı telefonla aradı. Gökan Zeybek'in Lütfü Savaş'a "Bugün sizin adaylığınız açıklanmayacak. Son yapılan anketlerde oy oranınızın düşük olduğu anlaşıldı. Genel başkanımız sizinle konuşmak istiyor" dediği iddia edildi.

SALONA GİTMEKTEN VAZGEÇTİ

Saat 13.00 civarında Lütfü Savaş telefonla CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i aradı ancak görüşemedi. Bu nedenle Savaş, aday tanım toplantısına gitmekten vazgeçti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi başkan adayıyla ilgili düğümün bugün çözülmesi bekleniyor.

Son dönemlerde aday yapılıp yapılmayacağını konusunda tartışma odağı haline gelen Lütfü Savaş'a başka partilerden de adaylık teklifi gelebileceği iddia edildi.

Bir kaynak da aday listelerinin YSK'ya verileceği saate kadar Savaş'ın durumunun belirsizliğini koruyup başka bir partiden adaylık için başvuruya zaman bırakmamak için taktik uygulandığını söyledi.

NAZAN SAVAŞ'DAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Lütfü Savaş'ın eşi Nazan Savaş, yaşanan gelişmelerin ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Nazan Savaş, "Yolumuza devam ediyoruz. Hatay" ifadelerini kullandı.