CiddiGazete- CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu "İhanet-i vataniyeden yargılanacaksınız" diyerek hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'na tepki gösterdi.

"Süleyman Soylu dün esip gürlemiş. Bunun bir makarası var, dördüncü kez aynı şantajı yapıyor. Bilgin, belgen, kaydın varsa gir ver savcıya, paylaş kamuoyuyla" diyen Özel, "İhanet-i vataniye diye bir kanun varsa bir kişi için olacak olsa sana kalır. Senin payın diye hepimiz teslim ederiz" ifadelerini kullandı.

SOYLU'YA: SEN YARINI BEKLE

"Sen bir de yarını bekle bakalım" diyerek devam eden Özel, "Sen on kere aynı yalanı atarsın, unutur unutur yine atarsın. Beş kere aynı şantajı yaparsın, unutur unutur yaparsın... 'Hadi açıkla' deyince, İBB'de çalışan temizlik işçisi kardeşinin terör irtibatı var dersin. Biz çıkarız 'Senin bakan yardımcının kardeşinin de FETÖ'den firarı var' deri, tık diye kalırsın böyle" diye konuştu.

Özel, şöyle devam etti: "Sonra savunma, 'Çataklı şöyle yaptı, böyle yaptı', Süleyman Soylu'dan savunma; 'Zaten 5,6,7,8 yıldır kardeşiyle görüşmüyor.' Süleyman Soylu'nun ruh halini buradan görün, Çataklı'dan da şu soruların cevabını alın; Kardeşin ne zaman geldi, hangi yolla geldi, havaalanında gözaltına alındı mı, terör savcısının karşısına çıkarıldı mı, tutuklandı mı, ev hapsi mi var, denetimli serbestlik mi var, yoksa bırakıldı ve sınırı geçip Paris'e, Pensilvanya'ya mı kaçtı? Cevap bekliyoruz."

"BÜYÜK BİR DOSYA AÇIKLANACAK"

Süleyman Soylu ile ilgili yarın bir dosya açıklayacağını bildiren Özgür Özel, "Ama Süleyman Soylu sen yarını bekle. Yarın burada bir dosya açıklanacak, bir büyük dosya... Yarın burada Süleyman Soylu'nun cevap vermesi gereken, cevabından kaçamayacağı, yine kimyasının bozulacağı bir dosya hazırlanacak" dedi.

"Böyle açıklamalar böyle dönemlerde riskli, kamuoyu merak etmesin" diyen Özel, "Özgür Özel yarın o dosyayı açıklayamayacak olsa o dosyayı açıklayacak en az 3 arkadaşıma daha örneği teslim edildi. Bu dönemlerde bir gün sonra bir şey açıklayacağım demenin nasıl bir riski olduğunun da farkındayız. Bu korku iklimine teslim olmayız. Başımıza gelecek en kötü ihtimalde bile üç tane tedbirimiz var" ifadelerini kullandı.