CiddiGazete- Gazeteci Erk Acarer, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in SPK'daki rüşvet iddiaları ile gündeme gelen AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban ile tutuklanan eşi Ünsal Ban olayından yeni ayrıntılar paylaştı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Erk Acarer, Saray'a uzanan rüşvet ve yolsuzluk ağında, Taşkesenlioğlu'nun yanı sıra Samsun Milletvekili ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve eşi Direnç Karaaslan'ın da yer aldığını öne sürdü.

"İNGİLTERE'DE ŞİRKET KURUP PARA YIKAMA"

Acarer, İngiltere'de Ünsal Ban adına kayıtlı şirketlerden Gainex Global Ltd.'de, bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Halil Gökhan Özkal'ın yer aldığını, bu kişinin ise Matriks isimli Borsa firmasında yönetici olduğunu ifade etti.

Acarer, Matriks adlı şirkette Taikesenlioğlu'nun eşi Ünsal Ban ve Samsun AKP Vekili Çiğdem Karaaslan'ın eşi Direnç Karaaslan'ın da yönetici olarak yer aldığını belirtti.

Acarer, "Erzurum'dan Samsun'a AKP birlikteliği ve İngiltere'de para aklama teşkilatı. Matriks üzerinden keriz silkeleme ve Borsa manipülasyonu. İngiltere'de şirket kurup, para yıkama ve serveti istifleme. Yaparsa AKP yapar" ifadelerini kullandı.