CiddiGazete- Diyarbakır'da sahte kimlikle yakalanan ve alınan parmak izlerinin kriminal polis laboratuarında incelenmesiyle İstanbul'da çok sayıda aracın kundaklandığı eylemlere katıldığı belirlenen PKK'lı terörist Rıdvan K.'nın yargılamasına Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Son kez hakim karşısına çıkan terörist, "Ben bomba nedir, TNT nedir bilmem. Hiçbir eyleme de katılmadım. Bana ait kan ve parmak izi örnekleri nasıl çıkmış onu da bilmiyorum. Kimsenin aracını yakmadım" dedi.

Aracı yakılan mağdurlar da talimatla alınan ifadelerinde, zararlarının valilikçe ve sigorta şirketlerince karşılandığını belirterek, kimin yaktığını görmediklerini ancak şikâyetçi olduklarını belirttiler.

İSTANBUL’DA 37 VATANDAŞIN ARACINI YAKMIŞ

Mahkeme, sanığın İstanbul TEM bağlantı yolu üzerinde yaya üst geçidinde son anda fark edilerek etkisiz hale getirilen mutfak tüpü içinde hazırlanmış el yapımı bomba da sanığa ait DNA profillerinin tespit edildiğini belirtti.

Köprünün menfezinde de iki adet yangın tüpü içine yerleştirilmiş patlamaya hazır bomba bulunduğu ve bunlarda da sanığa ait parmak izlerinin tespit edildiği bildirildi.

Diyarbakır'da polisle girdiği çatışmada öldürülen bir teröristin üzerindeki Glock suikast silahında da sanığa ait DNA profillerinin bulunduğunu belirten mahkeme, teröristin İstanbul Eyüp Karadolap ve Akşemsettin mahallelerinde 13, Fatih İlçesi Kocamustafapaşa ve Mimar Hayrettin Mahallelerinde 7, Kağıthane İlçesi Nurtepe Mahallesi'nde 17 olmak üzere toplam 37 aracın yakılarak kundaklanması eylemlerine bizzat katıldığı ve talimatını verdiğini kaydetti.

KELEPÇELİ OLARAK POLİSİN ELİNDEN KAÇMIŞ

İstanbul Sultançiftliği'nde ise kaldırım kenarındaki çöp konteynerinin içine tahrip gücü yüksek uzaktan kumandalı bomba yerleştirdiği; ancak bombanın patlamadan fark edilerek etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Askeri personel görevli polisi şehit etti Askeri personel görevli polisi şehit etti

Sanığın katıldığı araç yakma ve kamuya açık yerlere bomba yerleştirilmesiyle ilgili elde edilen DNA profilleri ve parmak izi eşleşmesiyle kimliğinin tespit edilmesi üzerine Zeytinburnu'nda yakalandığı, hastaneden doktor raporu alındıktan sonra sorgulanmak için emniyete götürülürken, elleri kelepçeli halde seyir halindeki nakil aracının arka kapısından atlayarak kaçtığı ve tüm aramalara rağmen bulunamadığı, ardından Diyarbakır'da seyir halindeki bir araç içinde yakalandığı ifade edildi.

İNDİRİMSİZ AĞIR MÜEBBET VE 333 YIL HAPİS CEZASI

Mahkeme sanığın terör örgütü içinde sorumlu düzeyde faaliyetlerde bulunarak kendisine bağlı eylem hücrelerine kısa süre içinde sistematik biçimde 37 aracın kundaklanması talimatlarını verdiğini belirtti.

Sanığın duruşmalarda suçtan kurtulmaya yönelik yargılamayı farklı yönlere sevk etme çabası ve herhangi bir pişmanlık göstermeyip terör örgütü propagandasına yönelik savunmalarda bulunması nedeniyle de hakkında taktiri hiçbir indirim uygulanmasına da yer olmadığına kanaat getirdi.

Terörist Rıdvan K. "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, terör örgütü adına mala zarar vermek" suçlarından indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet ve 333 yıl hapisle cezalandırıldı. Cezayı duyan terörist duruşma salonunda askerlerin arasında mahkeme heyetine karşı, terörist başı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.