CiddiGazete- İçişleri Bakanlığı’nın tüm illere gönderdiği genelgesiyle birlikte vatandaşların toplu katılım gösterdiği iftar, sahur gibi kalabalık grupları bir araya getiren her türlü etkinlik yasaklandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da Bakanlar Kurulu sonrasında ulusa sesleniş konuşmasında, "Ramazan ayında toplu iftar ve sahur yapılamayacak" dedi.

AKP'Lİ İSİMLER GENELGEYE UYMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine rağmen, Elazığ Belediye Başkanı AKP'li Şahin Şerifoğulları ve AKP Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, bir vatandaşın evine misafir oldu.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Bir ailenin evinde yaptıkları iftarı sosyal medya hesabından paylaşan Belediye Başkanı Şerifoğulları, "İl Başkanımız ve Gençlik Kolları Başkanımız ile birlikte Hüseyin Yilgen kardeşimizin iftar sofrasına misafir olduk. Sofrasını, ekmeğini ve muhabbetini bizimle paylaştığı için kendisine ve ailesine çok teşekkür ediyorum. Allah, bu eşsiz samimiyet ve kardeşliğimizi daim etsin" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN DA İFTARLARA KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan da "kısmi kapanmanın" başladığı ilk gün bir ailenin evinde iftara katıldı. Erdoğan, ikinci gün Devlet Bahçeli ile iftar yaptı; ardından dün akşam da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Üsküdar Çengelköy Polis Merkezi'nde polislerle birlikte toplu iftara katıldı.