CiddiGazete- AKP Başkan Vekili ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım'ın Kazakistan'daki olaylar karşısında suskun kalması dikkat çekti.

Rusya ve Ermenistan'ın Kazakistan'a girmek için silah kuşanmasına rağmen "aksakal" Binali Yıldırım, olaylarla ilgili değerlendirme yapmadı ancak Beşiktaş'ın Antalyaspor ile oynadığı Süper Kupa finalini kutlayan mesaj paylaştı.

"Aksakal" Binali Yıldırım'ın suskunluğu sosyal medyada da gündem oldu. Twitter kullanıcıları, Yıldırım'ın görüş bildirmemesini yoğun şekilde eleştirdi.

ALİYEV'İ AZERBAYCAN'IN KURUCUSU İLAN ETMİŞTİ

Azerbaycan'ın 3. Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’i 18. ölüm yıldönümünde anan Binali Yıldırım büyük bir gafa imza atmıştı. Yıldırım, Aliyev'i "Azerbaycan'ın kurucu lideri" olarak ifade etmişti.

Yıldırım Twitter hesabından, "Azerbaycan'ın kurucu lideri Haydar Aliyev'i vefatının 18. yılında rahmetle anıyorum.

Yaşamı boyunca Azerbaycan halkının bağımsızlığı ve bölgedeki varlığı için verdiği mücadele asla unutulmayacaktır. Ruhu şad, mekânı Cennet olsun" diye yazmıştı.

ÜLKÜCÜ İSİMDEN YILDIRIM'A DÜZELTME GELMİŞTİ

MHP'nin 26. dönem İstanbul Milletvekili Adayı Şevket Apuhan, Binali Yıldırım'ı düzeltmişti. Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler eğitimi alan Apuhan, Yıldırım'ın tweetini alıntılayarak şunları yazmıştı: "Azerbaycan'ın kurucu lideri Mehmet Emin Resulzade'dir Sn. Aksakal(!) (1918)

SON DAKİKA! CİDDİGAZETE YAZDI, TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATINDAN AÇIKLAMA GELDİ

CiddiGazete'de yer alan haberin ardından Türk Devletleri Teşkilatı'nın internet sitesinde, Kazakistan olaylarıyla ilgili şu açıklama yer aldı:

Kazakistan’daki son olaylar ışığında;

Kazakistan’da barış ve istikrara verdiğimiz önemi vurguluyor ve Üye Ülkemiz Kazakistan’la güçlü dayanışmamızı ifade ediyoruz.

Kardeş Kazak halkının sağduyusuna ve normale dönüş konusundaki arzusuna güveniyoruz.

Kazak yetkililerin barışçıl bir şekilde gerginliğin giderilmesi, düzen ve sükunetin yeniden tesis edilmesi kapasitesine sahip olduğuna inanıyoruz.

Kazakistan Hükümetine ve halkına ihtiyaç duyabilecekleri desteği vermeye hazır olduğumuzu beyan ediyoruz.

Olaylarda hayatını kaybedenler için taziyelerimizi sunuyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Türk Devletleri Teşkilatı