CİDDİGAZETE/ÖZEL

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun görevden alınması, siyaset sahnesini hareketlendirdi.

Geçen hafta yaptığı açıklamada, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek veren Ağıralioğlu, İYİ Parti tabanından büyük tepki gördü.

İYİ Partili milletvekili, buna karşın havuz medyası tarafından övgüler yağdırılarak manşetlere taşındı.

Tablodan rahatsız olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, makamına çağırdığı Yavuz Ağıralioğlu'nu, hafta sonu yapılacak kurultay öncesi görevden alacağını ve kongrede başkanlık divanına getireceğini söyledi.

TBMM'DE KALMAK İSTİYORUM

İYİ Parti Tüzüğü gereği, sadece bir görevi yüklenebilecek olan Yavuz Ağıralioğlu, TBMM'de kalmak istediğini, parti genel merkezindeki görevlendirmeyi kabul etmeyeceğini söyledi.

TEŞEKKÜR EDİP GÖNDERDİ

Önerisi karşılık bulmayan Meral Akşener, Yavuz Ağıralioğlu'na teşekkür ederek, "Çıkabilirsiniz" dedi. Akşener ardından, sekreteri Esma Bekar'dan, Yavuz Ağıralioğlu'na görevden aldığının bildirilmesini istedi.

BBP'te merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile anlaşamayıp ayrıldıktan sonra STK'lar üzerinden siyaset yapmaya başlayan ve hatırı sayılır bir trol ekibine sahip olan Yavuz Ağıralioğlu'nun taraftarları, Twitter'dan Meral Akşener'i eleştiri bombardımanına tuttu.

Siyaset kulislerinde, Yavuz Ağıralioğlu'na bakanlık verilmesi halinde AKP'ye geçebileceği konuşulmaya başlandı.