CiddiGazete- Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli, MHP'nin TBMM'deki grup toplantısında kürsüye çıktı.

Konuşmasına 18 Mart'ta gerçekleştirilen MHP kurultayına değinerek başlayan Bahçeli şunları kaydetti:

- Salonları doldurmak isterdik. İsteyen heves eden bizimle birlikte olmak isteyen herkesle birleşmeyi arzu ederdik. Fakat salgının yol açacağı tehlikeleri düşünerek davetli sayımızı sınırlı tuttuk.

- Buna rağmen olağan kurultayımız muhteşem atmosferde büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Taraflı tarafsız herkesin takdirini topladı.

- 13. Olağan Büyük Kurultayımız, bir kavşak noktasında vuku bulmuştur. Şehitlerimizin hamiyetiyle sözleştik, toprağımızın acısıyla, sevinciyle birleştik. Milletimizin iradesiyle, var oluş amacıyla bilendik.

"SATANLARDAN, KAÇANLARDAN OLMAYACAĞIZ"

- Salgın hastalığa rağmen yüreğimizdeki heyecanla, aklımızda Türkiye sevdasıyla istiklal için birlik dedik. Gayemiz daha güçlü bir Türkiye’dir.

- Yaşanmış geçmişin, yazılmış sayfaları nereden gelip nereye gitmek istediğimizin belgesi niteliğindedir. Zindana girdik, vatan sağ olsun dedik. Şehit olduk vatan bölünmez dedik.

- İlk sallantıda satanlardan, kaçanlardan, korkanlardan, yılanlardan, yoldan sapanlardan olmadık, bundan sonra da olmayacağız.

- MHP 52 uzun yıldır pek çok badireyi aşarak bugünlere ulaştı. Kimileri devrilmemizi bekledi, bazıları düşmemizi bekledi, bazıları da yakamızdan düşüp gitti.

- Lafa geldi mi büyük dava adamı olduklarını söyleyenlerin nasıl kişiliklerini kaybettiklerini üzülerek gördük. Bunların MHP’ye yönelik karanlık operasyonlarda figüran olduklarını ibretle seyrettik.

2023 İÇİN BEŞ STRATEJİK HEDEF

Biz 2023 yılını kafasında cem etmiş, ondan sonraki yılların yol haritasını belirlemiş bir amaç eşliğinde yolumuza devam edeceğiz. MHP olarak, 2023 ve on yılları kapsayan stratejik hedeflerin ilki Türk tipi başkanlık modeline sahip çıkmak. Kökleşmesine hizmet etmektir.

Sivil, geniş katılımlı bir anayasa hazırlığı ikinci hedefimizdir. Yeni, yerli ve milli bir ekonomik sistemin inşası üçüncü stratejik hedefimizdir. Son terörist ele geçirilene kadar destek vermek dördüncü stratejik hedefimizdir. Diyalog, barış, huzur ve istikrar beşinci stratejik hedefimizdir.

"TÜRKLÜK NE ARA SİZİN MESELENİZ OLDU?"

- Türk milleti bu coğrafyanın kınına sığmayan kılıcıdır. Özellikle hiç kimse bize Türklük konusunda bir şey söyleyemez. İkazen hatırlatma yapamaz. Uygur Türklerinin hüznü yüreğimizdedir.

- Lütfen dikkat buyrunuz, Türk milleti ile gönül bağı kopmuş kim varsa bize Uygur Türkleri konusunda ileri geri konuşuyor. Haininden hayasınıza kadar hepsi ağız birliği etmişcesine bilirkişilik taslıyor. Be ey gafiller Türklük sizin ne ara meseleniz oldu?

- Limassol'deki faşistlerle sizin aranızda ne fark vardır? Niyet sahiplerinin derdi başkadır. Herkes haddini bilsin. CHP böyle demiş, İP şöyle demiş, bizim için sadece gürültü kirliliğidir.

- Andımız'ı istismar edenler, bu sevdadan ilelebet mahrum olan kimliksizlerdir. Mazide yaptıkları hem kefilimiz hem de umudumuzdur.

"SORUMSUZ BİR İSTİSMAR KAMPANYASI YÜRÜTÜLÜYOR"

- İstanbul Sözleşmesi etrafında yürütülen tartışmalar esef verici boyuttadır. Öyle bir istismar kampanyası yürütülmektedir ki sanki kadına şiddet sanki cezasız ve yaptırım kalacaktır.

- Sorumsuz bir istismar kampanyası yürütülüyor. Bu sinsi propagandanın sistematik şekilde körüklendiği açıktır. MHP kadına karşı şiddeti ön şartsız reddetmektedir.

- Ancak sabahtan akşama kadar televizyon ekranından şiddeti teşvik eden programları da aynı oranda kınadığımızı da söylemeliyim. İstanbul Sözleşmesi beklentileri karşılayamamıştır.

- Sözleşmeden çekilmek de hukuki bir tasarruftur. Feshi doğru ve yerinde bir uygulamadır. Kadın haklarının yalnızca feshe bağlamak cehalet olduğu kadar bilinçli bir sapmadır. CHP yönetimi taciz vakalarını unutmuş gibi davranarak suyu bulandırmaktır. Zillet ittifakı sürekli krize oynamaktadır.

"FETÖ'CÜLERİN PEŞİNE TAKILMAKTAN UTANMADINIZ MI?"

- TSK’nın töhmet altında bırakılması, irticai tehditlerin odağı haline geleceğinin yüzsüzce ifade edilmesi tepeden tırnağa kara propagandadır.

- 15 Temmuz'da yaşanan işgal girişiminin tarafı olan terör örgütünün TSK'ya nasıl yuvalandığına dair bir fikriniz var mıdır?

- FETÖ'nün 1980'li yıllardan bu yana askeri okullara nasıl sızdığını nasıl hafıza kayıtlarından çıkardınız? Zillet cephesine soruyorum Müslüman Türkiye'nin inançlarından ne istiyorsunuz? FETÖ’cülerin peşine takılmaktan utanmadınız mı?