CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye’nin dört bir yanında çıkan orman yangınları nedeniyle Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi eleştirdi.

Akşener, Twitter hesabından, "Beceriksizlikte bir dünya markası olan Tarım Bakanı'nı geçen sene de uyarmıştım. Bugün, yine uçak yok, yine müdahaleler yetersiz. Bu ciddiyetsiz yönetim anlayışınızla hâlâ o koltuklarda oturup sorumsuzca konuşabiliyorsunuz ya hepinize yazıklar olsun..." notuyla geçen seneki grup toplantısından bir video paylaştı.

Akşener’in paylaştığı videoda şu ifadeler yer aldı:

"Son günlerde geçmişte defalarca yapılan hataların tekrarlandığına şahit oluyoruz. Daha iki gün önce yine bir orman yangınına kahrolduk. Güzelim Gelibolu ormanları yandı gitti. 300 hektarlık alandaki güzelim ağaçlar kül oldu, ortadan kalktı.

Açıklamalar yine aynı. Becerisizlikte bir dünya markası olan Tarım Bakanı’ndan yine göstermelik üzülmeler, yine numaradan bir ciddiyet hali, yine ‘Olayı yakından takip ediyoruz’ havaları. Ama yine uçak yok, yine müdahale yetersiz. Geçen sene yaşanan yangınlardan yine ders almak yok, yine planlama yok.

Her şeye para var ama her sene çıkan orman yangınları için alınacak yangın söndürme uçaklarına para yok. Çünkü hâlâ akıl yok. Hâlâ liyakat yok. Hâlâ en ufak bir sorumluluk bilinci yok. Allah bunları ıslah etsin."