CiddiGazete- Hastalığı nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Berat Albayrak, Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkan vekilliği görevini ise sürdürüyor. Albayrak’ın istifası ardından varlık Fonu’nun sitesinde özgeçmişi değiştirildi.

Sağlık sorunlarını gerçekçe göstererek alışılmadık bir yöntemle Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak, Varlık Fonu’ndaki görevini sürdürüyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Instagram'dan yayınladığı metinle istifa ettiğini duyurmuştu. Dil bilgisi hatalarıyla dikkat çeken metin üzerine 27 saat boyunca resmi açıklama gelmedi. İstifa duyurusunu hükümete yakın medya grupları yayımlamadı.

Ancak 27 saatin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı istifayı doğruladı. Görevine sağlık sorunları nedeniyle devam edemeyeceğini belirten Berat Albayrak'ın, buna karşın Türkiye Varlık Fonu'ndaki Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevi sürüyor.

Varlık Fonu’nun yönetim kurulu üyelerini tanıttığı sayfasına Albayrak’ın özgeçmişi istifa sonrasında yeniden düzenlendi.

İstifadan önce Albayrak’ın özgeçmişi şöyleydi:

“Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı olan Sayın Dr. Berat Albayrak, 25-26 ve 27. Dönem İstanbul Milletvekili olarak Meclis’e girmiş, 64-65 ve 66. Dönem Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yapmıştır.”

İstifadan sonra ise özgeçmiş şöyle düzenlendi:

“Dr. Berat Albayrak, 25-26 ve 27. Dönem İstanbul Milletvekili olarak Meclis’e girmiş, 64-65 ve 66. Dönem Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev yapmıştır.”

FAİK ÖZTRAK'TAN TEPKİ

Albayrak'ın Türkiye Varlık Fonu'ndaki görevinin sürmesine tepki gösteren CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ''Bu nasıl bir devlet yönetimidir? Bu kadar gayrı ciddilik kabile devletinde bile olmaz'' ifadelerini kullandı.

Twitter üzerinden paylaşım yapan Öztrak, şu ifadeleri kullandı:

“Sağlık sorunları nedeniyle, damadın istifasını instalamasının üzerinden iki hafta geçti. Ama Türkiye Varlık Fonunda hala kayınpederin vekili olarak görevine devam ediyor. Bu nasıl bir devlet yönetimidir? Bu kadar gayrı ciddilik kabile devletinde bile olmaz.”