Ülkücülerin İYİ Parti'den kopuşu hız kazandı. Özellikle kurucular kurulunda yer alan ve MHP'deki değişim hareketinde önderlik yapan isimlerin seçim dönemindeki söylemlerdeki rahatsızlıkları had safhaya ulaştı. İYİ Parti'nin ülkücülerin demokrasi talepleri üzerine kurulduğunu ancak daha sonra "merkez" olma iddiasıyla özellikle DP ve ANAP'ın emekli siyasetçilerine kucak attığını belirten ülkücüler, bir bir istifalarını açıklıyor.

İstifa kervanına son katılan isim, MHP'de kadın kolları genel başkanlığı da yapmış olan Hediye Akdere oldu. İstifa ettiğini sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla kamuoyuna duyuran Akdere, "Bozkurt" işareti yaptığı bir fotoğraf kullandı.

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Hediye Akdere, istifasını açıkladığı metinde şu ifadeleri kullandı:

"Seçim bitti.

Uzun lafın kısası;

MHP muhalif hareketi, her türlü yıldırma çabalarına rağmen, İYI Parti'yi kurmuş, toplumdaki muhalefet gereksinimini karşılamış, ülkücü çekirdek kadro etrafında çığ gibi büyümüş ve toplumun her kesiminden de karşılık bulmuştur.

Sayın Meral Akşener önderliğinde yakalanan bu başarı ülkücülere aittir.

Ve bugün;

Bölücülerin; Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olduğunu beyan eden, bünyesindeki ülkücüleri tasviye eden İYİ Parti'nin toplumdaki karşılığı ortada.

Yola çıktıklarınızı yolda bulduklarınızla değiştirirseniz sonuç iyi olmuyor maalesef.

İYİ Parti'den gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum.

Samimiyetin, vefanın olmadığı; en önemlisi de milliyetçi hassasiyetin zayıfladığı yerde bir ülkücü olarak ben de yokum.

Allah vatanımızı payidar eylesin.

Hediye Akdere

İyi Parti kurucusu