CiddiGazete

Edinilen bilgiye göre, olay bugün Çorum'da yaşandı. Aynı camide cuma namazı kılan AKP Çorum Milletvekili Erol Kavuncu ile AKP Çorum eski İl Başkanı Avukat Mehmet Karadağ, namaz çıkışında karşı karşıya geldi.

Aralarında geçmişe dayalı husumet olduğu söylenen AKP’li vekil Erol Kavuncu ile Çorum eski İl Başkanı Mehmet Karadağ arasında önce sözlü tartışma çıktı. Cami cemaatinin araya girmesi sonucu bir süre ikili arasındaki tartışma yatıştı. Ancak, AKP’li milletvekili Erol Kavuncu’nun, AKP’li eski il Başkanı Mehmet Karadağ’a küfür etmesi sonucu tartışma tekme tokatlı kavgaya dönüştü.

AKP Çorum eski İl Başkanı Mehmet Karadağ, Milletvekili Erol Kavuncu’ya tekme ve yumruk attı. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre; vekil Kavuncu, yumruk darbeleriyle yaralandı. Kavgayı cami cemaati güçlükle ayırdı.

Yaralanan milletvekili Erol Kavuncu, hastaneye giderek tedavi altına alınırken, iki tarafın da birbirlerinden şikayetçi olmayacağı öğrenildi.

Kavuncu ve Karadağ, seçim döneminde birlikte esnafı gezip AKP'ye oy istemişlerdi.

KASET SAVAŞINDAN DOLAYI KAVGA ETTİLER

Edinilen bilgiye göre; bir süredir Kavuncu ile Karadağ arasında, belediye seçimleri sürecinde yaşanan olaylar nedeniyle girginlik vardı. Karadağ, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Çorum Belediye Başkanlığına aday adayı oldu. Aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılan Karadağ’ın bir “ses kaydı” olduğu ve bu yüzden genel merkez tarafından aday gösterilmekten son anda vazgeçildiği iddia edildi.

Bu gelişmeler üzerine AKP Çorum İl Başkanlığı görevinde bulunan ve 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimde belediye başkanı adayı gösterilmesi beklenen Av. Mehmet Karadağ, Çorum Milletvekill Erol Kavuncu’nun da katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyerek partisinden istifa etti.

Toplantıda Karadağ, "Siyasi kumpas ya da şantaj, diye adlandırılabilecek bir süreçle karşı karşıya kaldık. Bunları Allah'a havale ediyorum. Biz onlara hakkımızı helal etmiyoruz. Şahsımız üzerinden AK Parti'nin Çorum'da yerel seçimlerde başarısız olması için çalışan bir ekip ruhudur bu. Sonradan gelişen hadiselere baktığımızda, bu kez şahsımızı bırakıp, AK Parti'nin bazı isimleri üzerinden aynı oyunun devam ettirilmeye çalışıldığını görmekten üzüntü duyuyoruz. Buna alet olan ve 'AK Parti'liyim' diyen kardeşlerimiz varsa derhal bu düşünceyi terk etmelidir" dedi.

Karadağ’ın çevresine, kaset olayında, kavga ettiği milletvekili Erol Kavuncu’nun da parmağı olduğunu anlattığı öğrenildi.

Kaynak: Odatv