CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolara destek veren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yönelik, “Öğrenciler bu işin içinde değil. Bu işin içinde teröristler var. Öğrencilerle alakası olmayan CHP'nin İstanbul İl Başkanı orada. Kendisi DHKP-C militanıdır” ifadelerini kullandı.

Canan Kaftancıoğlu’nu isim vermeden eleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, "Buradan sormak istiyorum, bir siyasi parti il başkanının, üniversitedeki bir rektör atamasında oranın önüne terörle iltisaklı militanlarıyla beraber gelenlerin içerisinde ne işi var” dedi.
CHP Parti Meclisi Üyesi İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Erdoğan ve Soylu’nun açıklamalarına tepki gösterdi. Emre, sosyal medya hesabından şu mesajları paylaştı:

“İçişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanının İl başkanımıza yönelik sözleri Hakaret, İftira ve Yargıyı Etkileme suçudur! Bunu söyleyene şu soruyu soracak bir gazeteci var mıdır? Canan Kaftancıoğlu hakkında DHKP-C üyesi olduğuna yönelik bir delil, bir dava, bir karar var mı?

Protesto edenler, Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi değilse, atadığınız rektör kimin karşısına geçip ‘kendini sevdirmeye’ çalışmaktadır? Cübbelerini giyip rektöre sırtını dönenler hangi örgüt mensubudur? Bu kadar genç ve hocaları da terörist ise bu güne kadar niye dışarıdadırlar?”