CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı adayının Millet İttifakı’nın ortak kararıyla belirleneceğini ve birden fazla aday olabileceğini söyledi.

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli, "Cumhur İttifakı'nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir. Artık başka bir değerlendirmeye de gerek kalmamıştır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin duyurusunu yaptığı açıklama aslında bir süredir devam eden AKP ve MHP görüşmelerinin sadece bir sonucuydu.

İki partinin sürdürdüğü temaslarda barajın yüzde 5’e mi yoksa 7’ye mi inmesi gerektiği konusunda uzlaşma arandığı iddia edilmişti.

Bahçeli’nin açıklamasıyla yüzde 7’de anlaşıldığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili Independent Türkçe'den Ali Kemal Erdem’e açıklamalarda bulunan Genar Araştırma Şirketi’nin sahibi İhsan Aktaş, seçime giderken asıl tartışmanın Millet İttifakı partisi üyeleri arasında değil, CHP içinde parti yönetimi ile belediye başkanları arasında olacağını iddia etti.

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İYİ Parti’den aday olabileceğini öne süren Aktaş, "Seçimi kazandığından beri İmamoğlu, daha çok İyi Parti ile ittifak yaptı. CHP kurumsalını belediyeye pek yaklaştırmadı. Kılıçdaroğlu aday olursa İmamoğlu, İYİ Parti’nin adayı olarak ortaya çıkabilir" dedi.

‘BEN MERAL ABLAMLA DURACAĞIM’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Yenikapı Etkinlik Alanı’nda düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener onur konuğu olarak katıldı.

Meral Akşener konuşma yaptığı sırada, Ekrem İmamoğlu da bir adım geride sahnede ona eşlik ediyordu. Akşener bu durumu esprili bir dille, “Ben masumum. Ekrem Başkanıma, geçiniz Dilek hanımefendiyle oturunuz dedim. Ama O da ‘Ben Meral ablamla duracağım’ dedi. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.