CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü doz aşı itirafı dünya medyasının da gündemine oturdu. Erdoğan'ın üçüncü doz olduğunu itiraf eden ilk dünya lideri olduğuna dikkat çeken The Times, ülkede aşı yetersizliği döneminde Erdoğan’ın açıklamalarının eleştirilere neden olduğunu da yazdı.

Erdoğan, TRT'de AKP'ye yakın isimlerin sorularını cevaplandırarak, "Üç doz aşı oldum. Bir de antikor yükseldi mi yükselmedi mi bununla ilgili adımı attım" ifadelerini kullanmıştı. Bu ifadeler hem ülke içinde hem de uluslarası alanda tepkiye neden oldu.

Ülkede kritik önem taşıyan alanlarda çalışanlar için yeterli aşı bulunmadığını belirten The Times, Erdoğan'ın böyle bir ortamda üçüncü doz aşı olmasının eleştirileri beraberinde getirdiğini yazdı. Haberde, Erdoğan'ın ilk doz aşıyı Çin üretimi Sinovac'la 14 Ocak'ta olduğu ve bu anlamda da ülkede ilk olduğu ifade edildi.

Erdoğan'ın ikinci doz Sinovac aşısını 11 Şubat'ta olduğu vurgulanırken, üçüncü doz aşının 10 Mart'ta yapıldığı belirtildi. Son aşının Sinovac mı ya da Pfizer-BioNTech mi olduğuna dair bilgi paylaşılmadığı anlatıldı. Haberde Erdoğan’ın üç doz aşı olduğunu itiraf eden ilk dünya lideri olduğuna dikkat çekildi.

"VATANDAŞLAR 1 AY YERİNE 12 HAFTA BEKLEMEK ZORUNDA"

Hannah Lucinda Smith imzalı makalede, Erdoğan’ın ekstra dozu aldığı dönemde ülkedeki vatandaşların Pfizer-BioNTech aşısının dozları arasında 1 ay yerine 12 hafta beklemek zorunda kaldığı belirtildi. Gazete haberde CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un "Vatandaşlara bir doz bile yokken, Erdoğan için üç doz var" sözlerine de yer verdi.

NÜFUSUN YÜZDE 15'İNE ÇİFT DOZ

Haberde, Türkiye’nin aşılama kampanyasında nüfusunun yüzde 15.4'ünü iki doz olarak aşıladığı, Pfizer-BioNTech aşıları için yeni anlaşma yaptığı vurgulandı. Anlaşma kapsamında 30 milyon doz aşının Haziran ayı sonuna kadar, 90 milyon doz aşının ise Eylül ayı sonuna kadar teslim edilmesinin beklendiği yazıldı.