CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yılın ilk günlerinde Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli’nin ardından Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü evinde ziyaret etmişti.

Erdoğan’ın Milli Görüş’ün önde gelen isimlerinden Oğuzhan Asiltürk’ü ziyareti, Saadet Partisi’ni Cumhur İttifakı’na dahil etme çabası olarak yorumlanmıştı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Erdoğan-Asiltürk görüşmesi hakkında, "Kimsenin düşüncesine, fikrine, sözüne ket vuracak halimiz yok. Herkes istediği gibi yorumlar” ifadelerini kullanmıştı.

Artvinmedya’nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Milli Görüş ziyaretlerinin bir sonraki durağı, Milli Nizam Partisi’nin kuruluşundan bu yana Necmettin Erbakan’ın yanında yer almış bir isim olan Nedim Urhan oldu.

NEDİM URHAN KİMDİR?

1935'te Artvin doğdu.

İlk öğrenimini Artvin'de tamamladı. İstanbul’a gelerek imam hatip lisesinde okudu. İmam hatipte okurken Ali Haydar Efendi, Gönenli Mehmet Efendi, Ömer Nasuhi Bilmen ve İsmail Efendi gibi isimlerden dini eğitim ve Arapça dersi aldı. Yüksek İslam Enstütüsü’nü tamamladıktan sonra Türkiye'nin çeşitli illerinde imam hatiplik ve öğretmenlik yapan Nedim Urhan, uzun yıllar görev yaptığı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeliği’ne atandı.

2002 yılında üniversiteden emekli oldu.