İYİ Parti Kurucular Kurulu’nda yer alan Adana Bölge Jandarma eski komutanı emekli Korgeneral Ali Lapanta görevinden istifa etti. Parti tabanından yapılan itirazlara rağmen Meral Akşener tarafından ısrarla kurucular kuruluna dahil edilen Lapanta’nın, Muhsin Yazıcıoğlu suikastinde yeniden yargılama kararı verilmesinin ardından istifa etmesi dikkati çekti.

ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILDI
Adana’da görev yaparken Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düşmesi üzerine arama çalışmalarına katılmak için Kahramanmaraş’a gittiği ortaya çıkan ve daha önceki dava dosyasında adı geçen Ali Lapanta’nın istifa etmesi, parti içindeki çatlağı da ortaya çıkardı.

60 İSMİN İSTİFASI BEKLENİYOR
1 Nisan’da yapılan olağanüstü genel kurulda partiye adı FETÖ ve uluslararası sermaye gruplarıyla anılan isimlerin monte edilmesi, ülkücü tabanda kırgınlığa neden olmuş ve özellikle kurucular kurulundan istifaların peş peşe geleceği belirtilmişti. Kurucular kurulundan Ali Lapanta’yla birlikte istifa edenlerin sayısı bugün üçe yükseldi. Yakın zamanda bu sayının 60’a çıkacağı iddia edildi. Kurucular kurulundan bugüne kadar Cevher Cevheri, Tugay Uluçevik ve Ali Lapanta istifa etti.
CG/özel haber/Bekir ŞİMŞEK