İYİ Parti'nin cumartesi günü Kartal Meydanı'nda saat 14.00'te yapmayı planladığı "Büyük İstanbul Mitingi", genel başkan Meral Akşener'in Samsun'da cenaze törenine katılacak olması nedeniyle iptal edildi. 30 Mayıs tarihinde trafik kazası geçiren ve yoğun bakım ünitesinde tedavi altında tutulan İYİ Parti Samsun milletvekili adayı İbrahim Özyer, bu akşam vefat etti. Tedavi gördüğü Ankara'dan Samsun'a götürülen cenaze, cumartesi günü Büyük Cami'de öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de İbrahim Özyer'in cenaze törenine katılacağı için cumartesi günü Kartal Meydanı'nda yapmayı planladığı "Büyük İstanbul Mitingi"ni iptal etti.

Öte yandan Samsun Bafra MHP İlçe Başkanlığı da yaptığı duyuruda, cenaze dolayısıyla sesli propaganda ve araçlarla müzik yayınının sonlandırıldığını açıkladı. MHP Bafra Başkanlığından yapılan açıklama şöyle:

"MHP Samsun eski il başkanı, İYİ Parti Samsun milletvekili Adayı İbrahim Özyer Hak'kın rahmetine kavuşmuştur. Kendisine Allah'tan rahmet; ailesine ve sevenlerine Milliyetçi Hareket Partisi Bafra İlçe Başkanlığı adına sabırlar dileriz.

Milliyetçi Hareket Partisi Bafra İlçe Başkanlığımız olarak cenaze dolayısıyla içinde bulunduğumuz seçim ve propaganda sürecinde araçlarda ses ve müzik duyurularını sonlandırdığımızı; mahalle miting programlarımızı iptal ettiğimizi kamuoyuna bildirir, saygılar sunarız."