CİDDİGAZETE

MHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün dün gece yarısı sosyal medyadan yaptığı paylaşım kafaları karıştırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı havalimanında karşılamadığı için AKP çevresinden ve Erdoğan'dan büyük tepki alan Sözlü, Devlet Bahçeli'nin Erdoğan'la yaptığı ittifak sonunda bu tavrını değiştirdi.

Erdoğan, son Adana gezisinde kendisini havalimanında karşılayan, hediye veren Hüseyin Sözlü'nün yüzüne karşı AKP'nin il kongresinde, "Adana'yı MHP'den alacağız" demişti.

2019 seçimleri için adaylar açıklanmaya başladığında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adana'da adaylarının Hüseyin Sözlü olduğunu söyledi. Bunu MHP'nin üst düzey yönetimi de defalarca dile getirdi.

Bahçeli ile Erdoğan'ın arası "Andımız" nedeniyle gerilince, MHP Genel Başkanı "Millet ittifakı"nın devam ettiğini ancak yerel seçimler için birliktelik olmayacağını, daha önce "İstanbul'dan aday çıkartmayacağız" demesine rağmen Türkiye'nin her yerinden aday göstereceklerini söylemişti. Buna karşılık Erdoğan da "Herkes kendi yoluna" diyerek ittifakın bittiğine işaret etmişti.

İYİ Parti ile CHP'nin yerel seçimde de işbirliğine gideceği ortaya çıkınca, AKP-MHP yakınlaşması tekrar yaşandı ve MHP'nin elindeki belediyeler üzerinden AKP ile pazarlık masasına oturuldu.

MHP'nin açıkladığı 30 belediye başkan adayının revize edilmesi gündeme geldi. MHP'nin Belek'teki seçim kampında bu da konuşuldu.

Adana'dan tekrar Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterileceği duyurulan Hüseyin Sözlü, gece yarısından sonra yaptığı paylaşımla kafaları karıştırdı.

Nihal Atsız'ın şiirini paylaşan Sözlü'ye bazı takipçileri, "Aday gösterilmekten vaz mı geçtiler?" sorusunu yönetti.

Sözlü, takipçilerinin sorularına cevap vermedi.

MHP kulislerinde dolaşan bilgilere göre, Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini dört yıl önce karşılamayan Hüseyin Sözlü'yü istemediği, bunun için Bahçeli'yle görüştüğü, başka bir ismin gündeme geldiği ifade edildi.

İşte Hüseyin Sözlü'nün kafa karıştıran o şiirli mesajı:

Hüseyin Sözlü'nün yazım hataları içeren Atsız'ın "Yolların Sonu" isimli şiirinin orjinal hali: