CiddiGazete- MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun MHP’ye iftira attığını savunarak, “Hatırlanacağı üzere Davutoğlu, vaktiyle başbakanlıktan kendi rızasıyla ayrılmamıştır. Afaki değerlendirmeler ve temelsiz mülahazalarla vakit geçirdiği, basiretsiz icraatıyla hem partisine hem de içeride ve dışarıda Türkiye’ye zaman kaybettirdiği için resmen azledilmiştir. Ahmet Davutoğlu yalancının büyüğüdür. O, ancak muhayyel bir ‘palavracılar diyarı’ bulup orada siyaset yaparsa başarılı olacaktır” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun MHP’ye yönelik açıklamaları ve “İsterler ki, Türkler bir partiye, Kürtler başka partiye oy versin” ifadelerine karşı MHP’den tepki geldi. Yazılı açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “mazul ve sakıt başbakanlardan” dediği Ahmet Davutoğlu hakkında “CHP borazanı bir gazeteye verdiği röportajda, partimiz hakkındaki gerçekleri saptırarak ifadelerinin içine bol miktarda yalan ve iftira ilave ettiği görülmektedir. Hatırlanacağı üzere Davutoğlu, vaktiyle başbakanlıktan kendi rızasıyla ayrılmamıştır. Afaki değerlendirmeler ve temelsiz mülahazalarla vakit geçirdiği, basiretsiz icraatıyla hem partisine hem de içeride ve dışarıda Türkiye’ye zaman kaybettirdiği için resmen azledilmiştir” dedi.

"TÜRKİYE SORUNLARLA BOĞUŞMAK ZORUNDA KALDI"

Davutoğlu’nun intikam almak için parti kurduğunu savunan Yalçın, “Davutoğlu’nun tutarsız siyasi görüşleri, uçuk ve isabetsiz öngörüleri yüzünden Türkiye dış politikada büyük bölgesel ve uluslararası sorunlarla boğuşmak zorunda kalmıştır. Ahmet Davutoğlu’nun ülkeye ve halka hizmet için politika yapmak gibi bir derdi, meselesi yoktur” dedi.

“MHP’DE KÜRT KÖKENLİ SEÇMEN VAR”

Davutoğlu’nun MHP ve HDP’yi işaret ederek “İsterler ki, Türkler bir partiye, Kürtler başka partiye oy versin. Kimlik siyasetidir bu” ifadelerine karşı Yalçın, “Bölücü mesaj içeren fevkalade mahzurlu bir değerlendirmedir. Türkiye’de seçmen kitlesini Türk-Kürt diye ayırmak, ülkeye ve bin yıllık kardeşlik hukukuna ihanettir. Gerek MHP’de gerekse diğer partilerde milyonlarca Kürt kökenli seçmen bulunmaktadır” dedi.

"YALANCININ BÜYÜĞÜ"

Açıklamasına DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan’ı da dahil eden Yalçın, şöyle dedi:

"Pişkinlik, tezgâhçılık ve palavracılığı huy edinen Ahmet Davutoğlu’nun, siyaseten 'görevden el çektirilmiş ve düşük bir başbakan eskisi' olarak ayağa kalkmak için MHP ve Devlet Bahçeli muarızlığını manivela olarak kullanma çabası beyhudedir. Davutoğlu’nun Türk seçmenine bulaştırmaya çalıştığı hastalıklara karşı MHP’nin varlığı siyasi panzehir hükmündedir. MHP, Davutoğlu’nun düştüğü yere büsbütün çakılmasını sağlayacak bir balyoz işlevi görecektir. Davutoğlular ve Babacanlar; havanda su dövmeye, ipe un sermeye devam etmekten öteye geçemeyeceklerdir. Özellikle Ahmet Davutoğlu yalancının büyüğüdür. O, ancak muhayyel bir 'palavracılar diyarı' bulup orada siyaset yaparsa başarılı olacaktır."