CİDDİGAZETE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Fransa'da yaptığı konuşmaya ilişkin yaptığı yeni açıklamada "Beni ilgilendiren kısmı terörü övmesidir, bu kadar açık ve net. İki cümle arasında bir şey söyleyip, aman millet bir şey söyler diye kaçmak bizim sorumluluğumuz içerisinde değil. Söylemezsek sorumluluklarımızı yerine getirmemiş oluruz" diye konuştu.

BELÇİKA'YA FEHRİYE ERDAL TEPKİSİ

İçişleri Bakanı Soylu, "Belçika'ya sormak isterim. Fehriye Erdal'ı bize neden vermediniz? Çifte standartı Avrupa defalarca üretmeye çalışmaktadır. Arkadaşlarımız hazırlıkları yapıyorlar. DEAŞ'lıları onlara göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU'DAN 'AHMAK' TEPKİSİ!

Bakan Soylu, dün yaptığı konuşmada İmamoğlu’nun Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne katılmak için gittiği Fransa’da yaptığı açıklamalara "Avrupa’ya giderek Türkiyeyi şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek. Yazıklar olsun, bu milletin sana okuttuğu okula yazıklar olsun. Bu milletin sana verdiği emeğe yazıklar olsun" diye tepki göstermişti.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Bakan Soylu’nun, Strasburg’da yaptığı konuşma üzerinden kendisine isim vermeden “ahmak” nitelemesinde bulunmasına tepki gösteren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ben lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye. Seviyesine inmeyeceğim bir alan bu" ifadelerini kullanmıştı.