CiddiGazete- 2016'daki 15 Temmuz darbe girişimi gecesi, karargahtaki makam odasında FETÖ mensupları tarafından esir alınan dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, daha sonra Milli Savunma Bakanlığı'na atandı.

Hulusi Akar, bu dönemde FETÖ ile mücadelede etkin rol üstlendi.

TSK'dan atılan ve rütbeleri geri alınan personelle ilgili bilgi veren Akar, "Amacımız bu teröristleri içimizden tamamen temizlemek, bu şanlı üniformayı tek bir hainin bile taşımasına engel olmak, buna müsaade etmemektir" dedi.

Önceki uygulama sonuçlarına göre müşterek olarak belirlenen kıstaslar kullanılarak yapılan değerlendirme ve teklifler doğrultusunda, Bakan Hulusi Akar'ın onayıyla OHAL'in kaldırılmasının ardından TSK'dan bugüne kadar ihraç edilen toplam personel sayısı 4 bin 562 oldu.

2020 YILINDA BİN 3 PERSONEL İHRAÇ EDİLDİ

Söz konusu ihraç işlemlerinin 3 bin 554'ü geçen sene bin 3'ü ise bu sene gerçekleşti. Değerlendirmeye alına süre içinde 531 emekli askerin de rütbeleri geri alındı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Tüm terör örgütleriyle olduğu gibi FETÖ ile mücadelemiz de kararlılıkla devam ediyor. Adli ve istihbarat kurumlarıyla yakın çalışmalarımız sürüyor. Yeni bilgi, belge geldikçe, kanaat oluştukça hemen işlem yapılıyor. Amacımız bu teröristleri içimizden tamamen temizlemek, bu şanlı üniformayı tek bir hainin bile taşımasına engel olmak, buna müsaade etmemektir" ifadelerini kullandı.