CiddiGazete- İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk Meclis’teki odasında saldırıya uğradı. Öztürk’ün saldırganı etkisiz hale getirdiği belirtildi. Saldırının ardından olayı anlatan Öztürk, "Odamda böyle bir girişimde bulundular ama hiçbir sıkıntı yok. Genel Kurul’da yaptığımız bir konuşmadan kaynaklı adam o sözleri bana iade etmeye gelmiş. Atatürk’le ilgili 10 Kasım’da yapmış olduğu paylaşımı Meclis’te gündeme getirmiştim. Hakkında soruşturma açılmıştı bu beyefendinin. Bunun hesabını sormaya gelmiş bana." Saldırı girişiminde bulunan Said Dağdaş, Yasin Öztürk ve danışmanları tarafından etkisiz hale getirilerek Meclis polisine teslim edildi.

Saldırı olayından sonra İYİ Parti milletvekilleri, Yasin Öztürk'e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

"NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Daire Başkanlığı Şube Müdürü Said Dağdaş'ın 10 Kasım'da yaptığı bir paylaşımı Meclis gündemine taşımıştı. "Bu ülkenin onurlu hiçbir evladı yediği kaba pislemez" diyen Öztürk, "Devletin lokması boğazına dizilir inşallah" ifadelerini kullanmıştı. Dağdaş, Öztürk'ün konuyu gündeme getirmesinin ardından Orman Genel Müdürlüğü'ndeki görevden alınmıştı.

YASİN ÖZTÜRK, ATATÜRK'E HAKARET EDEN DAĞDAŞ HAKKINDA ÖNERGE VERMİŞTİ

Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Atatürk'e hakaret eden Said Dağdaş hakkında, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin cevaplaması talebiyle 13 Kasım 2019'da TBMM Başkanlığı'na soru önergesi vermişti. Bunun hesabını sormak için Öztürk'ün makam odasını basan Dağdaş, etkisiz hale getirilip TBMM polisine teslim edildi. Dağdaş, tedavisi için önce Meclis'teki sağlık birimine, ardında polis merkezine götürüldü. Yasin Öztürk, saldırgan Said Dağdaş'tan şikayetçi oldu.