CiddiGazete- Rusya'nın tek taraflı ilan ettiği ateşkesin sona ermesinin ardından bölgede çatışmalar kızıştı. Rusya, Ukrayna'yı bir kez daha hedef aldı.

Rusya Savunma Bakanlığı, "intikam saldırısı" düzenlenerek hedef alınan kışlaya saldırı sonucu 600 Ukraynalı askerin öldürüldüğünü duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Makeyivka kentindeki geçici bir askeri tesise düzenlediği saldırıda 89 Rus askerinin öldüğünü açıklamıştı.

ABD yapımı HIMARS çoklu roketatar sisteminden atılan 6 füzeden 2'sinin Rus hava savunma sistemlerince vurulduğu anımsatılan açıklamada, 4 füzenin ise Rus askeri personelinin konuşlandığı binayı vurduğu belirtilmişti.

Açıklamada, "Betonarme yapıların enkazında yapılan incelemelerde maalesef hayatını kaybeden yoldaşlarımızın sayısı 89'a yükseldi. Ölenlerin arasında alay komutan yardımcısı Yarbay Baçurin de bulunuyor" ifadeleri kullanılmıştı.

Olayın asıl sebebinin, yasaklanmasına rağmen kitlesel bir şekilde cep telefonu kullanılması olduğuna işaret edilen açıklamada, "Bu faktör, düşmanın bir füze saldırısı başlatmak için askeri personelin bulunduğu yerin koordinatlarını tespit etmesine ve bulmasına izin verdi. Gelecekte benzer trajik olayların yaşanmaması için şu anda gerekli önlemler alınmaktadır. Soruşturma sonucunda, suçlu yetkililer adalet önüne çıkarılacak" değerlendirmesine yer verilmişti.