CiddiGazete- Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik operasyonu ilk haftayı geride bırakırken, Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rusya’nın Ukrayna'nın nükleer silah edinmesine izin vermeyeceğini belirten Lavrov, "Batı, Rusya'nın yeni Avrupa güvenlik mimarisi oluşturulmasına ilişkin taleplerini hayata geçirmeyi reddetti. Üçüncü Dünya Savaşı, nükleer silahların kullanılacağı yıkıcı bir savaş olacak. ABD Başkanı Biden deneyimli bir adam ve daha önce savaşa tek alternatifin yaptırımlar olduğunu söylemişti” dedi.

RUSYA’YA YAPTIRIMLAR

Lavrov, Rusya'ya yönelik yaptırımlar hakkında, "Rusya yaptırımlara hazırlıklıydı ama sporcuların, gazetecilerin ve kültür endüstrisi temsilcilerinin hedef alınmasını beklemiyordu. Çok sayıda dostumuz var, izole edilebilmemizin imkanı yok” diye konuştu.

İKİNCİ TUR MÜZAKERELER

Sputnik Türkiye’nin aktardığına göre Lavrov, Ukrayna ile gerçekleşmesi beklenen ikinci tur görüşmelere ilişkin, “Ukrayna tarafı görüşmeleri, ABD’nin bu yöndeki emri nedeniyle erteliyor" ifadelerini kullandı.

Tarafların ikinci görüşmelerinin beklendiği gibi bugün gerçekleşip gerçekleşmeyeceği henüz net değil.

‘KIRIM TARTIŞMAYA AÇIK DEĞİL’

Ukrayna'da kurulacak hükümetlerin ülkedeki tüm etnik grupları temsil etmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Lavrov, Kırım'ın Rusya'nın parçası olduğunu ve bu konunun tartışmaya açık olmadığını vurguladı.