CiddiGazete- Dört ilde ektili olan sağanak ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Ankara genelinde bugün kuvvetli sağanak yağışlarla birlikte fırtına etkili oldu.

MANSUR YAVAŞ: DİKKATLİ OLUNUZ

Yaşanan hava olayları ile ilgili açıklamada bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Bugün kentimiz genelinde etkili olan kuvvetli sağanak yağış ve fırtınaya karşı tüm birimlerimiz teyakkuzda. Muhtemel risklere karşı dikkatli olmanızı önemle hatırlatıyorum" dedi.

AFAD BİNASI ZARAR GÖRDÜ

Ankara'da Eskişehir Yolu üzerindeki AFAD'ın Başkanlık binası da fırtınadan etkilendi. Şiddetli rüzgar nedeniyle binanın kaplamaları uçtu. Uçuşan parçalar, Başkanlık binasının bahçesine düştü.

Görüntüleri paylaşan CHP Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir, "AFAD binasının yağmur ve fırtınadan sonraki hali" dedi.

ACI HABERİ VALİ DUYURDU

Ankara Valisi Vasip Şahin, "İlimizde yaşanan fırtına nedeniyle Yenimahalle ilçemizde bir inşaatta kolon devrilmesi neticesinde üç vatandaşımız yaralanmış olup, hastaneye kaldırılan vatandaşlarımızdan biri maalesef hayatını kaybetmiştir. Diğer iki yaralı vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir" ifadelerini kullandı.

AFAD AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul, Bursa ve Yalova'da etkili olan yağışlara karşı AFAD'ın çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "İstanbul, Bursa ve Yalova'da meydana gelen yoğun yağışlara müdahale çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde ekiplerimiz teyakkuza geçirilmiştir" denildi.