CiddiGazete- Bahar Kalkanı Harekatı için Suriye'nin İdlib kentinde görev yapan Tuğgeneral Sezgin Erdoğan, kalp krizi geçirdi. Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan getirilerek Hatay Devlet Hastanesi'nde müdahale edilen Erdoğan, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Sezgin Erdoğan'ın Çanakkale’de yaşayan annesi Esma Erdoğan’a acı haberi Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Cem Okyay ile askeri yetkililer bildirdi.

Isparta Adliyesi'nde hakim olarak görev yapan eşine ise şehadet haberini Vali Ömer Seymenoğlu verdi.

Hatay Havaalanı’nda düzenlenen cenaze töreninin ardından Tuğgeneral Erdoğan’ın naaşı önce eşi ve kızlarının yaşadığı Isparta’ya, oradan da defnedileceği baba ocağı Çanakkale’ye götürüldü.

HATAY'DAN TÖRENLE UĞURLANDI

Sezgin Erdoğan'ın cenazesi Hatay'da düzenlenen törenin ardından uçakla Isparta'ya gönderildi. Saat 13.25 sıralarında Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na inen uçağı şehidin ailesinin yanı sıra Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman, Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, askeri erkan ve karşıladı.

EŞİ GÜÇLÜKLE AYAKTA DURDU

Isparta Adliyesi'nde hakim olarak görev yapan şehidin eşi Emine Erdoğan, ayakta durmakta güçlük çekerken, sağlık görevlileri bir an olsun şehidin eşini yalnız bırakmadı.

Şehidin eşi Emine Erdoğan, kızları Eylül ve Elifnaz ile kayınvalidesini alan uçak, şehidin memleketi Çanakkale'ye geçti. Şehidin kayınvalidesinin uçağa tekerlekli sandalye ile bindirildiği görüldü.

2019’DA GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı olarak görev yapan Tuğgeneral Sezgin Erdoğan, Ağustos 2019’da İstanbul Bağcılar’daki 47. Tugay Komutanlığı'na atanmıştı.