CiddiGazete- İyi Parti'de üst üste gelen istifalarla ilgili son düzlükte Manisa Milletvekili Şenol Sunat'ın da partiden ayrılacağı iddia edildi.

23. dönemde MHP'den İzmir Milletvekili olarak Meclis'e giren Şenol Sunat, 2017'de kurulan İyi Parti'den günümüze kadar genel başkan yardımcısı olarak görev yaptı.

Erdoğan - Özel görüşmesi sona erdi Erdoğan - Özel görüşmesi sona erdi

Sunat, 27. dönemde Ankara'dan, 28. dönemde ise Manisa'dan tekrar milletvekili seçildi.

AKŞENER, "ADNAN BEKER BENİM KIRMIZI ÇİZGİM" DEDİ

28. dönem milletvekili listeleri hazırlanırken Ankara'dan bir kez daha vekil adayı olmak isteyen Şenol Sunat, Adnan Beker engeliyle karşılaştı. Ön seçimde yaşanan kavganın ardından Beker'i İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e şikayet eden Sunat, "Adnan Beker benim kırmızı çizgim. Şikayet istemiyorum" cevabını aldı. Adnan Beker Ankara 2. Bölge'den ilk sırayı alırken, Şenol Sunat Manisa'ya gönderildi.

İyi Parti'nin son kurultayında GİK'e ancak kadın kontenjanından giren Sunat, geleneği bozmadı ve Başkanlık Divanı'nda yoluna devam etti.

İSTİFA İÇİN GEREKÇE YOK

İyi Parti kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre, Şenol Sunat'ın istifa etmesini gerektirecek bir tablo yok. Sunat istifa etmeyi düşünseydi ön seçimdeki gerginlik döneminde partiden ayrılırdı. Meral Akşener, partinin ilk kurulduğu günden beri Şenol Sunat'a aralıksız genel başkan yardımcılığı verdiği gibi iki dönemde de milletvekili olarak listenin ilk sırasına yazdı.

İDDİAYI SORMAK İÇİN ŞENOL SUNAT'I ARADIK

İstifa iddiasını sormak için aradığımız Şenol Sunat, "Partimin emrindeyim. GİK ne karar alırsa uyarım. Herkes istifa etse ben etmem. Ben bu partinin kurucusuyum. İstifa etmek aklımın ucundan geçmedi, geçmez. Bu tür haberleri kimlerin ürettiğini araştıracağım" dedi.