CiddiGazete- UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında Sivasspor ile Fiorentina Sivas 4 Eylül Stadı'nda karşılaştı.

Karşılaşma oynanırken sahaya giren Sivassporlu bir taraftar, Fiorentinalı Alessandro Bianco'ya saldırdı. Bianco'nun burnundan akan yoğun kan nedeniyle sağlık ekipleri müdahale etti.

"GERÇEKTEN UTANÇ VERİCİ"

Bianco'nun saldırı sonrası burnunun kırıldığı anlaşıldı. Fiorentina Teknik Direktörü Vincenzo Italiano, maçın ardından yaptığı açıklamada saldırıya büyük tepki gösterdi. İtalyan oyuncu da sosyal medyadan bir fotoğrafla burnunun halini paylaştı.

Fiorentina Teknik Direktörü Vincenzo Italiano şu ifadeleri kullanarak skandalı kınadı:

"Ben bunu kınanacak bir olay olarak görüyorum. Tabi oyuncumuz da böyle bir şey beklemiyordu. Taraftarların takımlarını desteklerini anlıyorum ama böyle bir olayın bütün bir maçı mahvettiğini düşünüyorum. Çok kızgınım. Gerçekten tiksindiğimi söylemek istiyorum. Bir taraftar, Bianco'ya yumruk atıp burnunu kırdı. Gerçekten utanç verici. Galibiyete rağmen, başka bir şey düşünemiyorum. O sadece 20 yaşında bir çocuk."

RIZA ÇALIMBAY: ÇOK ÜZGÜNÜZ

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da olayı kınadı. Çalımbay yaptığı açıklamada, bu saldırının kabul edilemez olduğunu söyleyip özür diledi. İşte Çalımbay'ın sözleri:

"Öncelikle tüm İtalyanlardan özür diliyoruz. Hiç olmaması gereken bir olay yaşadık. Sivas'ta daha önce böyle bir olay yaşanmamıştı. Bundan dolayı çok üzgünüz. Belki de maçın önüne geçen bir konu oldu. Biz de maalesef engelleyemedik. Bundan dolayı onlardan çok özür diyoruz, kusura bakmasınlar."